Моята работа е да бъда на страната на гражданите в

...
Моята работа е да бъда на страната на гражданите в
Коментари Харесай

Александър Вучич: Това е последният ми мандат като президент на Сърбия

Моята работа е да бъда на страната на жителите в страната, и ще го върша по най-хубавия метод, макар сложните условия, съобщи Вучич

Държавният глава на СърбияАлександър Вучич разгласи, че актуалният му мандат ще бъде финален за него, цитират думите му медиите в западната ни съседка, предава.

В началото на годишното послание Вучич увери, че " няма да трансформира конституцията ", с цел да остане президент на Сърбия за по-дълго време.

" Това е последният ми мандат, няма да трансформирам Конституцията. Скоро, през първата половина на идната година, към този момент няма да бъда и ръководител на политическа партия “, съобщи сръбският президент.

В речта си Вучич акцентира, че жителите на Сърбия могат да бъдат удовлетворени от миналата година, тъй като е непокътната финансовата непоклатимост и стопанската система е повишена сред 2,3 и 2,5 %.

" Моята работа е да бъда на страната на жителите и всеки човек в страната, и ще го върша по най-хубавия метод, макар сложните условия, пред които сме изправени “, съобщи Вучич, като в същото време добави, че 2023 година ще бъде сложна година за цялата страна свят.

По думите му през предходната година Сърбия е имала най-ниското равнище на безработица (8,9 процента), привлякла е 66 % от общите задгранични вложения в Западните Балкани, а брутният вътрешен артикул (БВП) е бил 60,3 милиарда евро.

Говорейки за обстановката в Косово, президентът на Сърбия сподели, че " сме изправени пред сложни провокации по отношение на Косово и че едвам сме запазили мира и стабилността ".

" Не сме предизвикали никого, в случай че някой не сметне за провокация, че съблюдаваме Конституцията си и пазиме жителите. Не сме провокирали нито един случай, нито едно неверно придвижване. Не можем да се противопоставим на великите сили, ние сме дребни, Германия, Америка и Европа са огромни. “, съобщи още Вучич.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР