Моята мисия е защита на правото и съдебната власт, истинска

...
Моята мисия е защита на правото и съдебната власт, истинска
Коментари Харесай

Гешев: Моята мисия е истинска съдебна реформа


„ Моята задача е отбрана на правото и правосъдната власт, същинска правосъдна промяна , отбрана на България от тези, които късат живо месо от нея и нямат позор нито от Бог, нито от фамилиите си. “

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев. Висшият правосъден съвет разисква второто искане за отстраняването му.

В правосъдната власт се случва тоталитарен прелом, уверен е основният прокурор.

„ Не си мислете, че след прокуратурата няма да дойдат и за вас . И за всеки свободно мислещ българин “, предизвести той.

Според Гешев офанзивата против него идва от партия ГЕРБ.

„ Искат да подчинят прокурори, съдии и следователи на нелегитимни олигархични ползи. Но това може да стане единствено през труповете на хората, които са починали, с цел да съществува тази страна. Тук става дума за европейски, морални и етични полезности на българите “, уточни Гешев и добави: „ В момента желаят правосъдната система, скоро ще желаят и президента, който в този момент назовават с най-различни времена “.

Според него сега няма право, а сталинизъм.

„ Това е персонална оценка, на която имам право, съгласно българската Конституция. Вие не ме харесвате, добре, само че това ли е най-важният проблем сега? “, попита той.

Според основния прокурор правосъдната власт се намира в исторически миг, да се изчистят Авгиевите обори. „ Няма да се откажа, нито аз, нито честните български магистрати, от тази задача. Само делата имат значение, думи, които виждаме, ясно са се обезценили. Ако не се постави завършек на превзетата страна, наглостта няма да има край “, сподели той.

Гешев отхвърли, че прокуратурата е всемогъща и съгласно него това към този момент се вижда от хората.

Аз и сътрудниците ми ще продължим да работим с нашите евроатлантически сътрудници, защитавайки българския суверенитет. Не харесват прокуратурата, тъй като няма към този момент свещени крави. Целта на моите сътрудници оттук насетне е същинска правосъдна промяна. Аз избрах и няма да мълча, в този момент изборът е за вас. Изборът е ваш “, разгласи Гешев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР