Моята интерпретация е, че случаите на причинена тежка телесна повреда

...
Моята интерпретация е, че случаите на причинена тежка телесна повреда
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Причиняване на смърт при превишена скорост е за квалификация умишлено

Моята интерпретация е, че случаите на породена тежка телесна щета или гибел при превишена скорост са за подготовка съзнателно причиняване на гибел или телесна щета. Съдебната процедура обаче ги преглежда като "по несъобразителност ". Това сподели пред БНР министърът на правораздаването Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св. по отношение на предложенията на ГЕРБ за промени в Наказателния кодекс и завишаване на наказванията за пияни и дрогирани водачи и превръщането им от непредумишлени в умишлени убийци на пътя.

Той уточни, че на съвещание в сряда на юридическия екип на партия ГЕРБ един от въпросите е бил дали да се повдигне полемика по въпроса управляването на транспортно средство след приложимост на алкохол или наркотични субстанции да бъде квалифицирано като съзнателно действие: "Въпросът е за спор и не е включен в текстовете, които депутатите през днешния ден ще внесат в деловодството на Народното събрание. Той е за по-спокоен и необятен юридически спор ".

Министър Кирилов напомни, че още в края на 2017-а година са написани текстовете за инкриминиране на ръководството на МПС под въздействие на наркотични субстанции. Тогава са били признати и са в действие от 3-ти януари 2018-а година: "Това даде директен резултат - още 2018-а година имаме понижение на тези случаи с повече от 30% ".

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще предложи по-тежки санкции за пияни и дрогирани водачи

Министърът на правораздаването не отхвърли реактивното деяние на законодателя при съответни мотиви, какъвто в този момент е злополуката, в която почина журналистът Милен Цветков: "В последните най-малко 20 години в наказателното право законодателят работи реактивно, под публичен напън ".

Според него и обществото би трябвало да добие правна просвета и знание, с цел да разбере, че размерът на наказването не е единственият инструмент, с цел да се реализира предварителната защита по отношение на избран тип закононарушение, а факторите са сложни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР