Моята България“ – първото образователно издание за млади читатели, което

...
Моята България“ – първото образователно издание за млади читатели, което
Коментари Харесай

Цялата история на България влезе в едно учебно помагало

„ Моята България “ – първото просветително издание за млади читатели, което хронологично обгръща цялата история на България, към този момент е налично за гратис четене и събаряне в електронен вид от България и чужбина. То може да бъде употребявано свободно от възпитаници, учители и любознателни читатели на адрес, оповестиха от издателство „Просвета“.

Книгата е предопределена за младите българи, които желаят да научат повече за историята на България. Съдържа 51 тематики, обхващащи историята на страната ни от Праисторията до Съвременността. Те са изложени малко, само че изчерпателно, с богат илюстративен и снимков материал. Това прави изданието уместно както за учебно (от 5. до 12. клас), по този начин и за независимо прилагане.

„ Стигнахме до концепцията за едно сходно пособие, което надвишава рамките на предмета индивидът и обществото и на процедура е предопределено за една по-широка палитра от учители, възпитаници, родители – добави проф. Пламен Павлов, учител в катедра „ Стара и средновековна история “ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и един от създателите на изданието.

 %d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0_3

„ Не гледаме на тази брошура като на някакъв пазарен артикул. Напротив, гледаме тя да стигне до колкото може повече хора, до повече деца. Обикновено на тази възраст тя стига посредством родителите, бабите и дядовците и посредством учителите – съобщи Никола Кицевски, шеф в издателска група „ Просвета “. – Направихме уебсайт, на който безусловно гратис не просто може да се достъпи и да се чете изданието, а и да се смъкна. При това безусловно законно – с всички права. “

В изданието наред с главните моменти от българската история са включени и по-малко известни обстоятелства, събития и персони, които да предизвикат интереса и любознателността на читателя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР