Мотоциклетната легенда Джакомо Агостини вярва, че Валентино Роси вече не

...
Мотоциклетната легенда Джакомо Агостини вярва, че Валентино Роси вече не
Коментари Харесай

Роси вече не е на нивото на конкурентите си, категоричен е Агостини

Мотоциклетната легенда Джакомо Агостини има вяра, че Валентино Роси към този момент не е толкоз мощен, колкото са съперниците му в MotoGP, само че ветеранът от Тавулия заслужава почитание за напъните, които поставя. Агостини е най-успешният водач в кралския клас на мотоциклетизма с осем трофеи там и още седем трофеи в по-ниските класове. В изявление за италианския вестник Quotidiano Nazionale 77-годишният някогашен водач даде мнението си за Доктора и неговата форма сега.
Последната победа на Доктора е от преди две години, а в последните три надпревари в MotoGP в Италия, Барселона и Холандия Роси не съумя да запише точки поради рухвания. Агостини съпостави водача на Yamaha с футболиста Диего Марадона и боксьора Мохамед Али.

" Валентино прави каквото може, само че не съумява да поддържа темпото на младите и това му основава проблеми. Той поставя доста старания, само че годините летят за всички – за Марадона, за Мохамед Али, за мен. Годините летят и в избран миг започваш да го осъзнаваш и да мислиш от ден на ден за това. Ние желаеме той да остане в MotoGP, да бъде номер 1, само че мисля, че е ясно за всички, че съперниците му са доста по-силни. Валентино се забавлява и желае да се състезава още. Иска да бъде в този свят даже и да финишира четвърти, пети. Той изпитва наслаждение на мотора и това го крепи в по-трудните моменти ", разяснява Агостини пред Quotidiano Nazionale.

HOLY SLO-MO @ValeYellow46 @MotoGP @YamahaMotoGP | #MotoGP #Yamaha #MonsterEnergy pic.twitter.com/7R6HSTGGQT
— Monster Energy (@MonsterEnergy) July 3, 2019
В същото време Агостини е уверен, че Роси може да помогне доста на Yamaha: " Валентино има неповторим опит. Мисля, че от техническа позиция той знае повече от всеки различен водач и в случай че нещо не е наред с мотора на Yamaha, неговата помощ би била най-полезното нешо за Yamaha ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР