Моторспорт съветникът на отбора на Ред Бул доктор Хелмут Марко

...
Моторспорт съветникът на отбора на Ред Бул доктор Хелмут Марко
Коментари Харесай

Доктор Марко не очаква Мерцедес да помага на Астън Мартин

Моторспорт съветникът на тима на Ред Бул лекар Хелмут Марко показа своето мнение, че не чака Мерцедес да оказва помощ на Астън Мартин в битката с „ биковете “ в челото на класирането във Формула 1.

В първия кръг от сезон 2023 точно отборът от Силвърстоун се оказа най-близко до този на Ред Бул, най-малко в спортно движение, на доста характерната писта „ Сахир “ в Бахрейн. В интервала сред старта в Бахрейн и този в Саудитска Арабия този уикенд се появиха спекулации, че след показаното от Астън Мартин в Бахрейн английският отбор ще бъде приоритизиран от Мерцедес и ще получава „ по-добрите “ мотори, които нормално се дават на заводските водачи на немския производител. Според Марко обаче тези клюки са „ цялостни нелепости “.
 Астън Мартин си откри съдружник в борбата с Ред Бул Астън Мартин си откри съдружник в борбата с Ред Бул
„ Защо Мерцедес ще вършат собствен противник по-силен? Това няма никаква логичност. Въпреки тяхното богато партньорство, което се разгръща и отвън Формула 1, в последна сметка Астън Мартин и Мерцедес са противници на пистата и отвън нея.

„ Мерцедес ще създадат всичко по силите си, с цел да се възстановят по-късно мъчно начало на сезона. С оглед тази тежка задача не мисля, че ще има метод те да оказват помощ на Астън Мартин “, сподели лекар Марко.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР