Мотокросът най-вече е една дисциплина, едно уважение, една увереност и

...
Мотокросът най-вече е една дисциплина, едно уважение, една увереност и
Коментари Харесай

Той е само на 10 години, но се занимава с мотокрос и иска да бъде най-добрият в България

Мотокросът най-много е една дисциплинираност, едно почитание, една убеденост и известна доза самочувствие. Той учи децата да надскачат възрастта си, учи ги по какъв начин през днешния ден могат да бъдат спечелили, а на следващия ден победени. Това сподели пред " Фокус " Валентина Павлова, майка на Николай, който е мотокрос играч и е на 10-годишна възраст.

" Иначе е едно доста красиво зрелище, едни дребни дечица, които развиват неповторимо високи скорости и наподобяват огромни, облечени в своите екипи и в действителност са наслада за всеки един, който няма какво да прави в събота и неделя и желае да получи едно прелестно забавление ", сподели още Валентина.

" Естествено не се е събудил той една заран и да е споделил: “Мамо, тате, желая да карам мотор. Да отидем в магазина и ми купите ". Баща му е този, който е фен на моторните спортове, аз съм извънредно нерешителен човек. И преди да стана майка, не съм си и представяла, че ще имам дете, което да има допир с нещо сходно ", изясни тя.

" Идеята ни беше в началото да прекарва повече време с татко си, да карат дружно мотор в гората, само че както постоянно - едно си мислиш, друго се случва. Купувайки мотор, цялостна екипировка, научихме за две мотокрос академии, той взе присъединяване, стартира тренировки в един от дребното клубове в България “М-6 ". Треньорът на “М-6 " в действителност е с огромно сърце, съумя да върне надпреварите на дребни дечица в календара и по този начин без да желаеме, ние стигнахме до нашето първо съревнование. Ники да каже къде беше ", описа Валентина Павлова.

" Моето първо съревнование беше на Самуил през 2019 година, тогава завоювах второ място и по-късно започнах да карам по надпревари ", сподели Николай. " От тогава стартира нашата професионална кариера и на нас като родители на мотокрос играч, и на него. След което пристигна пандемията и за нас беше извънредно елементарно да продължим с този спорт, тъй като като спорт на открито не беше неразрешен ", добави майка му.

" Моето мото за този сезон е “Be a shark and attack the day ", което значи “Бъди акула и атакувай деня ". Моето мото е такова, тъй като желая да усъвършенствам всяка последваща подготовка и да ставам по-добър отсега нататък. Защото мога да съм първи, мога и да съм финален ", сподели още Николай.

Относно учебното заведение 10-годишното момче изясни, че му е елементарно и има единствено шестици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР