Мотивът е очевиден – войната е най-големият срив в съвременния

...
Мотивът е очевиден – войната е най-големият срив в съвременния
Коментари Харесай

Сугарев предупреждава: Има тясна връзка между войната и политическия нокаут у нас

" Мотивът е явен – войната е най-големият срив в актуалния свят. Визията на писателите и интелектуалците за нравствените провокации на тази война е доста значима. Те не би трябвало да мълчат ", твърди политикът и посланик Едвин Сугарев пред БНР.

Гледната точка на писателите, на интелектуалците е явен коректив, счита Сугарев. 

" Войната ни слага въпроса по какъв начин се стигна до всичко това, до тази кланица, откакто имаме опит от Първата и Втората международна война... ", акцентира Сугарев.

" Най-значими за България са не толкоз процесите, свързани с икономическите проблеми, които пораждат около войната ", сподели той. 

" Най-рисково е раздвоението в българското общество, двоуменето дали би трябвало да бъдем в отбрана на Украйна, или може да следваме някакъв различен път... ", съобщи дипломатът.

Има доста тясна връзка сред задълбочаващата се политическа рецесия в България и войната в Украйна, " както и с появилите се русофилски трендове в българската политика, които търсят опция (въпреки това фрапантно престъпление) да останат на повърхността и да послужат за преориентиране на България към друга геополитическа посока ", сподели още Сугарев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР