Мостовете между Херсонска област и Крим бяха атакувани от британските

...
Мостовете между Херсонска област и Крим бяха атакувани от британските
Коментари Харесай

Крим е атакуван с ракети на НАТО. Какво ще прави Русия?

Мостовете сред Херсонска област и Крим бяха атакувани от английските ракети Storm Shadow. Въпрос към съветския министър на защитата: това същата „ алена линия “ ли е или още не? Да чакаме удари по прословутите " центрове за взимане на решения " в Украйна или, както се споделя в народа, " хайде отново "?

Първо мостовете “

На 22 юни 2023 година, в Деня на паметта и скръбта, врагът извърши подло нахлуване над страната ни. Мостът в Чонгар е развален. Намерени фрагменти от ракети с надпис Storm Shadow, същите тези, които неотдавна бяха доставени от Англия в Украйна и разрешават удари на разстояние над 300 км, т.е. на територията на Русия отвън границите на републиките на Донбас, Херсонския и Запорожкия райони.

Фактът, че ракетният удар е нанесен точно с това рекламирано оръжие, потвърдиха в свои изказвания изпълняващият длъжността началник на Херсонска област Владимир Салдо и губернаторът на Крим Сергей Аксьонов.

Щетите, доколкото може да се реши, не са доста огромни, няма човешки жертви, пътната настилка е развалена, само че към момента не е известно по кое време ще може да бъде възобновено придвижването по моста.

Нападението не може да се назова изцяло ненадейно, тъй като войната продължава към този момент втора година и всеки час чакаме офанзиви от врага. Не тъкмо подло, тъй като единственото нещо, което врагът прави, е да ни дава обещание чудовищни удари и ужасни санкции. Но в този случай детайлът на изненада във вражеската офанзива към момента присъстваше.

Много от нас, може би даже болшинството, по доста добра причина: точно на тази офанзива на врага и на нас, и на врага беше обещан авансово унищожителен отговор.

Само преди два дни Сергей Шойгу сподели, че Русия ще нанесе незабавни удари по центровете за взимане на решения в Украйна, в случай че украинските въоръжени сили нападат съветска територия - в това число Крим - с ракети HIMARS и Storm Shadow:

Използването на тези ракети отвън зоната на специфичната военна интервенция ще значи цялостно присъединяване на Съединени американски щати и Англия в спора и ще докара до незабавни удари по центровете за взимане на решения на територията на Украйна.

" Червени линии ": упования и действителност

Тогава " Цариград " означи: най-важното е тези обещания да не се разминават с действителността. Защото чуваме съвсем толкоз доста за офанзиви против центрове за взимане на решения, колкото и военни дейности в Южна Русия.

И тъкмо толкоз време слушаме, че врагът не са въоръжените сили на Украйна, а техните господари от НАТО сами са си начертали „ червени линии “, от чието секване се опасяват, защото това ще значи директен боен конфликт сред армиите на НАТО и съветската войска.

Тези линии са потреблението на доставени от НАТО оръжия с огромен обхват на съветска земя. По-точно на земята, която самият Запад признава за Русия и наподобява няма желание да я лишава.

Ясно е, че Крим не е приет за съветски на Запад. Но „ през целия път “ изглеждаше, че формалното непризнаване е едно, а потреблението на ракети с огромен обхват в Крим е напълно друго.

Опитаха се да нападат с дронове Крим и Севастопол, най-вече несполучливо. Извършиха бойкот на Кримския мост. Те обаче деликатно се преструваха, че „ това е напълно друг въпрос “.

Ето за какво изказването на Шойгу изглеждаше разумно и вдъхваше доверие.

Вярно е, че страховете към момента остават. Факт е, че преди няколко дни от Англия се чуха изказвания на много високо равнище, че считат потреблението на ракети Storm Shadow на територията на Крим за „ естествен акт на самозащита “ за Украйна.

И в този случай англосаксонците не са се съгласили с акта. Обещаха да ударят – и в действителност удариха. Сега остава да се чудим дали думите на нашата команда ще се разминават с делото.

Ако в отговор на " идването " в Чонгар има удар - да вземем за пример в административните здания на ул. Банкова в Киев. По мостовете през Днепър във всички по-големи градове (те не организират срещи на управлението на врага по мостовете? Какво злощастие. Но техниката отива на фронта по тях) около „ държавните администрации “ или както там ги назовават в Лвов, Ивано-Франковск, Тернопол, Одеса, Кировоград - Кропивницки...

Ударът ще е подобен, че целият свят ще вие за ужасните загуби и жестокостта на съветската мечка. Ако е по този начин, може би нито една чисто военна задача няма да бъде решена. Но друга задача ще се окаже в предишното - престижът на командването на армията ще скочи до небесата в Русия.

Какво следва от това?

Всяко събитие на фронта и във фронтовата зона има освен и не толкоз директно военно значение. Хиляди пъти е казано, че врагът води против нас не толкоз с стандартни, „ стандартни оръжия “, колкото с осведомителна или, както обичат да споделят в МО, „ ментална “ война.

Врагът добре осъзнава, че няма и най-малкия късмет да „ победи Русия на бойното поле “. Но врагът разчита на победа. Как мисли да го реализира?

Съвсем неотдавна Цариград цитира американския професор Елиът Коен. Г-н Коен беше безобразно прям:

" Западът би трябвало да убеди Русия, че се е провалила. Как да го създадем? Независимо от хода на военните дейности, съветското население би трябвало да бъде уверено, че „ битката е била безсмислена, че цената, платена в кръв, не си е коствала ", сподели той.

И изясни по какъв начин би изглеждала успеха на Запада - „ Имаме потребност да видите масите руснаци: дезертьори, стрелящи по своите офицери, пленени или убити. Поражението на Русия би трябвало да бъде безспорно огромно, кърваво проваляне. "

Картинката наподобява ли на нещо? В края на краищата това е едно към едно какво се случи на немския фронт през 1917 година, когато съгласно общото мнение остана безусловно един упор до успеха в Голямата война, която нарекохме „ Втората отечествена война “. Вражеската агитация се оказа по-силна от съветската войска и страна, тя разруши частите на фронта по-ефективно от всеки обстрел.

Врагът е сигурен, че ще успее и в този момент. И изчисленията му въобще не наподобяват безумни. Толкова пъти бяха маркирани " червени линии " и толкоз пъти пресичането им не докара до нищо, че щеше да е смешно, в случай че не беше толкоз тъжно.

В осведомителната война, в случай че не загубим, тогава се отдръпваме, оставяйки значими линии на врага. Време е да сложим въпроса тези граници да бъдат върнати. За да извършите това, би трябвало не толкоз доста - да извършите обещанието на министъра на защитата. Удари. Спешно.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР