Мост се срути в североизточен Тайван, като пострадаха най-малко 14

...
Мост се срути в североизточен Тайван, като пострадаха най-малко 14
Коментари Харесай

Трагедия! Мост се срути в Тайван, има ранени ВИДЕО+СНИМКИ

Мост се срути в североизточен Тайван, като пострадаха минимум 14 души, съобщи Агенция Франс Прес. Нараняванията са в резултат на рухването му върху риболовни лодки и бензинов танкер, дебаркирали под него.

Драматични изображения демонстрираха момента, в който 140-метровият мост с една арка се срутва в Нанфангао, на източния бряг на Тайван, с малко рибарско пристанище, съобщи DarikNews.bg

На изображенията пътят се разделя и пада върху най-малко три риболовен лодки изпод, последвани от бензиновият танкер. По-късно танкерът избухва в пламъци, изпращайки гъст черен пушек във въздуха.



Служители на бреговата защита обявиха, че минимум 14 души са ранени. Местни чиновници на пожарната споделиха, че лидерът на бензиновия танкер е измежду отведените в болница.



Президентът Цай Инуън съобщи, че е почнала избавителна интервенция за търсене на още ранени или изчезнали хора. " Надяваме се да спасим всички в най-кратки периоди, с цел да сведем до най-малко вредите ", сподели тя пред кореспонденти.



Мостът е издигнат през 1998 година и повода за сриването се проверява.



В понеделник вечер Тайван беше изумен от ураган, донесъл мощни дъждове и ветрове на части от източния бряг. Но по времето на сриването на моста времето е било хубаво.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР