Москва възнамерява да задълбочи връзките си с африканските страни и

...
Москва възнамерява да задълбочи връзките си с африканските страни и
Коментари Харесай

Путин обеща на Африка надеждни доставки на храни и горива

Москва има намерение да задълбочи връзките си с африканските страни и ще остане благонадежден сътрудник за доставки на храни и горива. Това сподели съветският президент Владимир Путин на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Във видео послание Путин сподели, че Русия е заинтригувана от развиването на " многостранни връзки " с Африка. Държавите на континента са разтревожени от покачването на цените на горивата и храните вследствие на войната в Украйна.

Припомняме, че през юли докара до скок на цените на зърното. Двете страни са измежду най-големите експортьори на зърно в света.
 БРИКС има проект и условия към новите членки
БРИКС има проект и условия към новите членки

Постигнато е единодушие

В обръщението си Путин също сподели, че Русия има повече от 30 енергийни плана в африканските страни . Той добави, че съветските доставки на гориво биха помогнали на африканските държавни управления да овладеят покачването на цените. " През последните две години износът за Африка на съветски недопечен петрол, петролни артикули и полутечен природен газ се е нараснал 2,6 пъти ", сподели той.

Путин добави, че световният преход към по-екологична стопанска система с ниски въглеродни излъчвания ще би трябвало да бъде " еволюционен, уравновесен, деликатно калибриран ", поради прогнозите за по-нататъшен напредък на международното население и търсенето на сила.

Русия се стреми да усили броя на страните в BRICS.

Путин също така подлага на критика някогашните колониални западни сили и техния " неолиберализъм ", който съгласно него съставлява опасност както за обичайните полезности в разрастващите се страни, по този начин и за появяването на многополюсен свят където нито една страна или блок не господства.
 БРИКС публично предложения Саудитска Арабия и 5 други страни в блока Обновена
БРИКС публично предложения Саудитска Арабия и 5 други страни в блока

Новите кандидат-членки бяха оповестени от южноафриканския президент Сирил Рамафоса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР