Москва ще бъде принудена да реагира, включително чрез военно-технически мерки,

...
Москва ще бъде принудена да реагира, включително чрез военно-технически мерки,
Коментари Харесай

Руското МВнР: САЩ отказаха да договорим гаранциите за сигурност, вземаме военно-тактически мерки

Москва ще бъде принудена да реагира, в това число посредством военно-технически ограничения, поради отхвърли на Вашингтон да се договорим за гаранциите по сигурността. Това написа в предадената на посланика на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан писмена реакция на отговора на Вашингтон по желаните от Русия гаранции за сигурност. Текстът на документа е оповестен на уеб страницата на съветското Министерство на външните работи и е от 11 страници, съобщи ТАСС, представен от Епицентър.бг.

" При отсъствието на подготвеност на американската страна да се договаряме за твърди, юридически гаранции за нашата сигурност от страна на Съединени американски щати и техните съдружници, Русия ще бъде длъжна да реагира, в това число посредством реализирането на ограничения от военно-технически темперамент ", оповестяват от съветското Външно.

Разполагането на Въоръжените сили на РФ на нейна територия няма по какъв начин да визира фундаментални ползи на Съединени американски щати, се акцентира в документа.

" Изхождаме от това, че разполагането на Въоръжените сили на Руската федерация на нейна територия не визира и не може да визира фундаменталните ползи на Съединени американски щати. Искаме да напомним, че на територията на Украйна наши сили няма ", написа още в документа.

Съединени американски щати не дадоха градивен отговор на съществени детайли от квалифицирания от Москва план за контракт за гаранциите за сигурност, акцентират още от съветското Външно.

" Игнориран е пакетният темперамент на съветските оферти, от които предумишлено са определени " комфортни " тематики, които на собствен ред са " извъртяни " в интерес на основаването на прерогативи за Съединени американски щати и техните съдружници. Такъв метод, както и съпътстващата реторика на американските публични лица, поддържа обоснованите подозрения в в желанието на Вашингтон да спомага за решение на обстановката със сигурността в Европа ", написа още в документа.

В документа министерството показва възходяща угриженост по отношение на разширението на НАТО в района и повтаря, че не се възнамерява " съветска инвазия " в Украйна.

" Ако Украйна бъде призната в НАТО, ще има действителна опасност режимът в Киев да се опита " да си върне " Крим със мощ, привличайки Съединените щати и техните съдружници, в сходство с член 5-ти от Вашингтонския контракт, в директен въоръжен спор с Русия с всички произлизащи от това последствия ", се показва в документа.

Русия чака съответни оферти от Съединени американски щати и НАТО по отношение на неналичието на по-нататъшно разширение на Алианс на изток.

Русия е споделила на Съединените щати, че предварителните условия за деескалация на рецесията в Украйна ще включват прекъсване на доставките на оръжие за Украйна, унищожаване на към този момент доставените оръжия и Киев да се съобрази с мирния развой от Минск, съобщи организация РИА.

Русия съобщи, че също по този начин упорства за евакуиране на всички сили на Съединени американски щати от Централна и Източна Европа.

Междувременно имаше срив на уеб страницата на съветското външно министерство, съобщи чиновник на министерството пред Ройтерс. Това става факт същия ден, когато Русия показа своя отговор на западните оферти за сигурност.

Агенция ТАСС цитира министерството, че уебсайтът не работил в продължение на един час заради механически проблеми. Служителят обаче не сподели за какво уеб сайтът не е работил.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР