Кремъл твърди, че самолетната катастрофа на Пригожин може да е била предизвикана умишлено

...
МОСКВА (Ройтерс) - Кремъл заяви в сряда, че разследването на
Коментари Харесай

МОСКВА (Ройтерс) - Кремъл заяви в сряда, че разследването на самолетната катастрофа, при която загина босът на наемника Евгений Пригожин, включва възможността тя да е била причинена умишлено, което е първото му разследване изрично признание, че може да е бил убит.

"Очевидно е, че се разглеждат различни версии, включително версията - знаете за какво говорим - да кажем, умишлено зверство", говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери.

„Нека изчакаме резултатите от нашето руско разследване.“

Частният самолет Embraer, с който Пригожин пътуваше за Санкт Петербург от Москва, се разби северно от Москва, убивайки всички 10 души на борда на 23 август, включително две други висши фигури на Вагнер, неговите четирима бодигардове и екипаж от трима души.

Причината все още не е ясна, но селяни близо до местопроизшествието казаха на Ройтерс, че са чули трясък и след това видя самолета да пада на земята.

Самолетът се разби точно два месеца, откакто Пригожин пое контрола над южния град Ростов в края на юни, първият залп на бунт, който разтърси основите на президента Владимир Путин Русия.

Русия е информирала бразилския орган за разследване на самолети, че няма да разследва катастрофата на бразилския самолет Embraer съгласно международните правила „в момента“, каза бразилската агенция пред Ройтерс.

< p>Запитан за този доклад, Песков каза: „Първо, разследването е в ход, с това се занимава Следственият комитет.“

„В този случай не може да се говори за никакъв международен аспект “, каза Песков.

(Автор Гай Фолконбридж; Редактиране от Марк Тревелян)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР