Москва. Президентът на Русия Владимир Путин отправи приветствие към участниците

...
Москва. Президентът на Русия Владимир Путин отправи приветствие към участниците
Коментари Харесай

Владимир Путин: Казачеството в Русия е значима конструктивна и съзидателна сила

Москва. Президентът на Русия Владимир Путин насочи одобрение към участниците и гостите в учредителното заседание на Всеруското казашко общество, а телеграмата му бе оповестена във вторник на уеб страницата на Кремъл, предава ТАСС .
„ Днес, с помощта на инициативната, деятелна позиция на публичните организации, доброволци и неравнодушните жители, поддръжката за органите на властта и Руската православна черква от казачеството освен се възражда, само че става все по-значима градивна и съзидателна мощ “, се споделя в телеграмата.
Президентът е изразил убеденост, че учредяването на Всеруското казашко общество ще способства по-нататъшното развиване на това съсловие и ще го сплоти към вековните обичаи на предана работа на Отечеството, както и съхраняването на неповторимото културно и историческо завещание.
По-рано бе обявено, че за първи път в историята съветските казаци ще основат Всеруско казашко общество, което ще координира работата на казаците в цяла Русия. Представители на всичките 11 реестрови (регистрирани) казашки войски на Русия ще се съберат в Москва на 27 ноември, с цел да вземат участие във втория огромен кръг (събиране на представители на разнообразни казашки войски, с цел да вземат значимо решение), с цел да обмислят основаването на единна казашка войска. Армията ще бъде водена от атаман, назначен от президента на Русия. В първия огромен кръг през февруари 2018 година взеха присъединяване повече от 1500 души от 80 района на страната.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР