Москва предупреди НАТО, че ако Швеция и Финландия се присъединят

...
Москва предупреди НАТО, че ако Швеция и Финландия се присъединят
Коментари Харесай

Русия изключва безядрен статут на Прибалтика с Швеция и Финландия в НАТО

Москва предизвести НАТО, че в случай че Швеция и Финландия се причислят към военния алианс, тогава Русия ще би трябвало да укрепи защитата си и повече няма да може да се приказва за Балтийския район без нуклеарна сила , оповестява " Ройтерс ".

Повече и дума не може да става за безядрен статут на Прибалтика - салдото ще би трябвало да бъде възобновен , съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, намеквайки, че страната му може да реалокира нуклеарни мощности в своите северозападни територии.

До през днешния ден Русия не е предприемала такива ограничения и не възнамеряваше да го прави, уточни той.

Ако Швеция и Финландия влязат в НАТО, дължината на сухопътните граници с Алианса ще се усили повече от двойно и, несъмнено, тези граници би трябвало да бъдат укрепени, означи Медведев.
 Финландия и Швеция подготвени да влязат в НАТО още през лятото
Финландия и Швеция подготвени да влязат в НАТО още през лятото

Според двете страни Русия е позволила " голяма стратегическа неточност "

Коментарът на Медведев идва, откакто по-рано тази седмица стана ясно, че държавните управления на Финландия и Швеция са декларирали предпочитание заради заплашителното усещане, което оставя в двете страни съветската военна инвазия в Украйна.

Очаква се Финландия да вземе до момента в който Швеция разгласи, че ще кандидатства за

Проучване предишния месец на финландската телевизионна компания YLE сподели, че за първи път повече от 50% от финландците поддържат присъединението към западния боен алианс. В прилежаща Швеция сходно допитване сподели, че са повече от тези срещу.
 Русия предизвести Финландия и Швеция за вероятно участие в НАТО
Русия предизвести Финландия и Швеция за вероятно участие в НАТО

Русия ще би трябвало да балансира обстановката със свои лични ограничения. За това предизвести в четвъртък представителят на Кремъл Дмитрий Песков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР