Москва поиска Еврейската агенция за Израел (СОХНУТ) да преустанови дейността

...
Москва поиска Еврейската агенция за Израел (СОХНУТ) да преустанови дейността
Коментари Харесай

Москва поиска еврейска организация да спре дейността си в Русия


" Москва изиска Еврейската организация за Израел (СОХНУТ) да прекрати активността си на територията на Русия ", написа вестник " Джерусалем пост ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6271
" От организацията потвърдиха, че при започване на тази седмица е получено публично писмо с такова искане ", добави медията.

" Въпросът за това какви ограничения ще предприеме еврейската страна ще бъде решен от държавното управление на Яир Лапид, обявиха от организацията пред вестника. Ние се надяваме, че този проблем ще бъде позволен ", прибавиха от организацията.

" Искането на държавното управление в Москва може да попречи на доста съветски жители от еврейски генезис да се преселят в Израел. От началото на тази година няколко хиляди души оформиха документите си за репатриация. Заради войната в Украйна и прекъсването на полетите до и от Русия от страна на доста интернационалните авиопревозвачи, тези хора останаха блокирани в Русия ", добави " Джерусалем пост ".

Причините за настояването на съветските управляващи не се оповестяват. Медията напомни, че Израел подкрепя  Киев във войната му против Москва с политически и филантропични способи.

Еврейската страна одобри бежанци от Украйна, а също изпрати военни лекари в нападната страна.

СОХНУТ (създадена през 1908 година в град Яфо, тогава Османската империя, в този момент Израел) се занимава с подкрепяне на процесите на репатариация и интеграцията на  евреите в Израел.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР