Москва не отказва посреднически услуги в преговорите с Киев, които

...
Москва не отказва посреднически услуги в преговорите с Киев, които
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Не се отказваме от преговори с Украйна и не сме против посредничество

Москва не отхвърля посреднически услуги в договарянията с Киев, които се оферират от доста страни . Това сподели в изявление за ТАСС шефът на второ ръководство на съветското външно министерство, отговарящ за връзките със страните от Оперативно-наблюдателно дело Алексей Полишчук, представен от ТАСС.

" Що се отнася до посредничеството, ние самите сме работили в тази роля в продължение на осем години, от 2014 година, улеснявайки договарянията сред Киев и Донбас за осъществяването на Минските съглашения. Сега е ясно, че през всичките тези години Киев си играе с времето и се готви за разрешаване на спора в Донбас по силов метод. В момента доста страни оферират своето ходатайство в договарянията сред Русия и Украйна. Няма дефицит на посреднически услуги и ние не ги отхвърляме ", сподели Полишчук.

Според дипломата тези страни, които са заинтригувани да бъдат медиатори в договарянията сред Русия и Украйна, би трябвало да убедят Киев да спре военните дейности, да спре войната, която той отприщи през 2014 година, и да се върне към договарянията . " Ние сме подготвени за това, само че, както към този момент беше упоменато, няма да обсъждаме избора на жителите на новите райони на Русия. Киевските управляващи би трябвало да уважат тяхното волеизявление, в противоположен случай договарянията няма да проработят ", акцентира той.

Полишчук уточни, че Русия в никакъв случай не е отказвала да договаря с Украйна и в края на февруари Москва е дала отговор на настояването на Киев. " Те (в Киев), неядрен и извънблоков статут, демилитаризация и денацификация на Украйна в подмяна на гаранции за сигурност. Когато планът на контракта стартира да придобива допустима форма,. Очевидно по поръчка на западни му куратори, които не се нуждаят от мир ", добави шефът на отдела.

Той назова " безусловно неконструктивна " позицията на украинския президент Володимир Зеленски, който преди този момент. " Това е лишено от здрав разсъдък и не дава отговор на ползите на самата Украйна. Колкото повече се отсрочват договарянията, толкоз повече се измества тяхната насочна точка, и то не в интерес на Киев ", предизвести Полишчук.

Преговорите сред Украйна и Русия евентуално ще стартират още веднъж " в някакъв миг " ,, представител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Въпросът е: по кое време ще се върнем към това и какъв брой вреди ще са нанесени до тогава? ", сподели пред CNN Ибрахим Калън. 

Той заяви, че съветският президент Владимир Путин желае договарянията да доведат до " нова огромна договорка ", която да се простира оттатък мирните договаряния с Украйна.
 Зеленски изключва всевъзможни договаряния с Русия след референдумите
Зеленски изключва всевъзможни договаряния с Русия след референдумите

За украинския президент стабилността в Европа е невъзможна, до момента в който Путин остава на власт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР