Москва не очаква да има проблеми за транзита на руски

...
Москва не очаква да има проблеми за транзита на руски
Коментари Харесай

Русия не очаква България да спре транзита на газ за Сърбия


Москва не чака да има проблеми за преноса на съветски газ за Сърбия през територията на България.

Това сподели съветският дипломат в Белград Александър Боцан Харченко и посочи, че не вижда " сигнали за утежняване на обстановката към този въпрос ".

" Безспорен факт е, че сегашните връзки с България не вдъхват оптимизъм, огромно доверие и успокоение. Но, към този миг не виждаме никакви материални предпоставки или сигнали и заради тази причина чакаме продължение на преноса и доставката на съветски газ в контрактуваните количества ", сподели дипломатът пред телевизия Русия 24.

Посланикът призна, че управляващите в Москва и Белград са разтревожени от настоящето положение на българо-руските връзки. " Всичко е настабилно и ние знаем за какво е по този начин. Но, все пак няма нито една причина, която да подсказва, че преносът може изненадващо да спре ", сподели още съветският дипломат в Белград.

" Ако България спре преноса за София, това ще значат огромни проблеми и несъблюдение на българските задължения освен по отношение на Сърбия и Русия, само че и по отношение на Европейския съюз ", разясни Боцан-Харченко. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР