Москва. На 12 септември 2017 г. в Посолството на Република

...
Москва. На 12 септември 2017 г. в Посолството на Република
Коментари Харесай

В българското посолство в Москва се състоя церемония по валидиране на пощенски плик, посветен на 140-тата годишнина от победата на Шипка в Руско-турската война 1877-1878 г.

Москва. На 12 септември 2017 година в Посолството на Република България в Москва се състоя тържествена гала по валидиране на пощенски живописен плик, отдаден на 140-тата годишнина от успеха на съветските войски и българските опълченци на Шипка в Руско-турската война 1877-1878 година Това оповестиха за Агенция „ Фокус “ от Посолството на Република България в Москва . В тържествената гала взеха присъединяване Извънредният и Пълномощен дипломат на Република България в Руската Федерация господин Бойко Коцев и ръководителят на Федералната организация за връзки на Руската федерация Олег Геннадиевич Духовницкий.
По време на церемонията дипломат Бойко Коцев акцентира, че Посолството и Федералната организация за връзки развиват дългогодишно сполучливо съдействие. Днешната гала по валидиране е към този момент петата взаимна самодейност и надалеч не последната. През идната година се възнамерява взаимно стартиране на пощенски марки на Руската федерация и Република България, отдадени на 140-годишнината от края на Руско-турската война от 1877-1878. и освобождението на България.
„ Шипченската епопея заслужено е наречена знак на успеха на онази война, защото точно най-тежките сражения през август 1877 година на Шипка са решили нейния излаз. Ще се помни героизма на българските опълченци и съветски бойци, които с цената на безпримерния си героизъм, при четирикратно предимство на врага, не позволяват прекосяването на армията на Сюлейман паша през Шипченския проход с цел да се съедини с обсадените в Плевен войски на Осман паша “, акцентира смисъла на Шипка дипломат Бойко Коцев.
Ръководителят на Руската организация за връзки Олег Духовницкий означи, че измежду всички страни Федералната организация за връзки има най-активно съдействие с България, което се показва в голям брой взаимни начинания. Разбира се, това се дължи, на първо място, на приятелското отношение един към различен на българския и съветския нации, както и на общата историческа памет, скрепена с кръвта на бойците, починали за свободата на България.
На церемонията участваха също и заместник-министъра на вътрешните работи на РФ господин Игор Зубов, представители на Министерство на външните работи на РФ, Съюза на приятелите на България, студенти, представители на българската диаспора и други.
Водеща на церемонията бе съветската актриса с български генезис Ксения Алферова, а студентки от Московският държавен институт по просвета поздравиха гостите с осъществяване на български национални песни.
На плика е изобразен откъс от картината на съветския художник и публицист, един от най-известните художници-баталисти Василий Василевич Верешчагин " Шипка-Шейново, Скобелев под Шипка ".
Пликовете, отдадени на героичната победа на съветските войски и българските опълченци на Шипка, към този момент са в послание в пощенските клонове и съветските жители имат опция да ги употребяват за изпращане на преписка си в страната и по целия свят. Тиражът на пликовете е 1 000 000 ( един милион) броя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР