Москва. Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе възнамерява да обсъди с

...
Москва. Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе възнамерява да обсъди с
Коментари Харесай

ТАСС: Шиндзо Абе очаква напредък в предстоящите разговори с Владимир Путин за подписване на мирен договор

Москва. Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе има намерение да разиска с президента на Русия Владимир Путин реализирането на проект от осем точки за съдействие сред двете страни и да реализира напредък за сключване на кротичък контракт, съобщи Абе, предава ТАСС .
Японският министър председател даде изявление за телевизия „ Россия 1 “ в събота.
„ Преди две години направих предложение за съдействие под формата на проект от осем точки и в този момент този план е съвсем сбъднат. В идната среща с президента Владимир Путин имам намерение да обсъдя какъв брой надалеч сме стигнали в реализирането на този проект “, съобщи Абе.
„ Очаквам също да реализираме напредък в решаването на най-важната задача – подписването на мирния контракт “, добави той.

Агенция „ Фокус “ напомня:

Русия и Япония към момента нямат подписан кротичък контракт от Втората международна война насам. Проблемът, който стои пред тях, са противоречивите Курилски острови намиращи се в Тихия океан, които от войната насам са анексирани от Русия и към които Япония предявява искания. Въпреки това, Русия и Япония имат дипломатически връзки.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР