Москва гледа със задоволство събитията в Близкия изток. Украинският конфликт

...
Москва гледа със задоволство събитията в Близкия изток. Украинският конфликт
Коментари Харесай

Иван Анчев: Москва гледа със задоволство събитията в Близкия изток

Москва гледа със удовлетворение събитията в Близкия изток. Украинският спор излезе от новинарските излъчвания, все по-малко се приказва за експанзията на Русия. На второ място дава опция за вероятно пренареждане на военните доставки към Украйна, т.е. може да се чака понижаване на интензитета на военна помощ. Това сподели нощес в предаването „ 120 минути " Иван Анчев, посланик, ученик на академията на ФБР и един от основателите на Центъра за проучване на световни хибридни закани.

Той означи още, че всяка неточност на Израел и на израелската войска ще даде опция да бъдат посочени и заклеймявани от международната прогресивна общност на фона на това, което прави Русия в Украйна.

„ Путин освен не изрази съболезнования на Израел, само че и съпостави офанзивата на „ Хамас " с обсадата на Ленинград. По този метод той се пробва да вменява на израелците нацизъм, тъй като точно нацистите са обсадили Ленинград. Преди това се опита и на Зеленски да му вмени нацистки дейности ", акцентира Анчев.

По думите му войната в Близкия изток ще се води дълго, тъй като редица международни сили имали интерес от това.

„ Идеята на Путин е да добута войната в Украйна най-малко до президентските избори в Съединени американски щати. И в случай че Тръмп завоюва, Путин счита, че елементарно ще се контракти с него в ущърб на Украйна. От една страна има интерес войната в Газа да се проточи, с цел да се проточи и тази в Украйна. Иран също има интерес да се проточва тази война, тъй като дестабилизира Израел ", съобщи Анчев.

Според него сухопътната интервенция на Израел няма да е дълга, само че ще е с хирургична акуратност.

Той разяснява и мигрантските талази в Европа. „ В Европа бяха позволена голям брой радикални мигранти, което основава опасност за страна и обществата в нея. Ще бъдем очевидци на все по-силна радикализация. Държавността в Западна Европа ще се оправя все по-трудно с мигрантската радикализация ", безапелационен бе Анчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР