МОСКВА, 3 юни - PRIME. Общото богатство на най-богатите руснаци

...
МОСКВА, 3 юни - PRIME. Общото богатство на най-богатите руснаци
Коментари Харесай

BBI: Руските милиардери са забогатяли с още 22,7 млрд. долара от началото на годината


МОСКВА, 3 юни - PRIME. Общото благосъстояние на най-богатите руснаци през първите пет месеца на 2019 година се е нараснало с Щатски долар 22,729 милиарда Данните оповестява РИА Новости въз основата на рейтинга на Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Индексът се пресмята въз основа на цената на акциите на фирмите, в които милиардерите имат акции. За някои компании изчислението се основава на съотношението сред капитализацията на сдружението и EBITDA или цената на акцията към облагата на акция. Като цяло рейтингът на BBI включва 500-те най-богати хора в света, сега в него влизат включва 22 души от Русия.

Първо място измежду съветските милиардери в листата на BBI заема съсобственикът на Новатек Леонид Михелсън, чието положение се е нараснало с 3,22 милиарда $ от началото на годината до 22,7 милиарда евро. На второ и трето място са главният бенефициент на НЛМК Владимир Лисин, чийто капитал се е нараснал с 3,44 милиарда $ - до 21,3 милиарда, както и един от главните притежатели на " Норилск никел " Владимир Потанин, чието благосъстояние се е нараснало с 1,4 милиарда $ до 21 милиарда $.

Основният притежател на " Северстал " Алексей Мордашов е на четвърто място, като положението му се е нараснало с 1,37 милиарда Долара до 18,8 милиарда $. Съсобственикът на " Лукойл " Вагит Алекперов е на пето място с благосъстояние от 17,9 милиарда Долара ( от началото на годината е пораснало с 1,88 милиарда долара).

На шесто място е Генадий Тимченко, който има акции в Novatek и Sibur - неговото положение се е нараснало с 3.1 милиарда $ до 16.9 милиарда $. Седмата линия е заета от Алишер Усманов (Металоинвест, Мегафон) с благосъстояние от 16,4 милиарда $ (увеличение от 2,22 милиарда долара).

Следващите в листата са Роман Абрамович (Евраз), чието положение се е нараснало с 849 млн. $ - до 15 милиарда $, а главният притежател на Ренова, Виктор Векселберг е нараснал капитала си с 594 млн. $ - до 13,7 милиарда $. Първите десетка затваря Андрей Мелниченко - " Еврохим " и СУЕК, с капитал от 13,4 милиарда $ (увеличение от 940 млн. долара).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР