Московският и на цяла Русия патриарх Кирил призова богатите и

...
Московският и на цяла Русия патриарх Кирил призова богатите и
Коментари Харесай

Патриарх Кирил призова богатите да помогнат на Русия

Московският и на цяла Русия патриарх Кирил прикани богатите и заможни хора да оказват помощ на страната със своите средства и благоприятни условия в сегашния сложен миг, когато Русия би трябвало да отговори на нови „ провокации и опасности “. Това сподели патриархът в неделя в проповед след литургията в храма " Преображение Господне " в Комунарка.

„ Днес Русия се трансформира в мощна страна, способна да отговори на провокациите и рисковете, пред които е изправена през днешния ден. Но в това време хората стават по-силни, доста от тях стават по-богати и по-богати. Днес особено слово към тези, които могат да служат на другите, в това число „ с имуществото си ”, със лични средства, които могат, може би повече от другите, да оказват помощ на страната в това мъчно време, ” сподели патриархът.

Според него благосъстоянието за всеки човек е " огромна отговорност ", единствено употребявайки го за положителни цели, човек може " да завоюва избавление ".

„ Чрез благосъстоянието на мнозина може да се усили общото богатство на хората и в това време да се обезпечи тяхната сигурност, тяхната самостоятелност, тяхната независимост. Всеки богат човек би трябвало да помни, че ще бъде оневинен пред Бога единствено тогава, когато от неговото имущество и от неговите благоприятни условия ще бъде оказана помощ на други хора “, добави предстоятелят на Руската православна черква.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР