Мощни експлозии отекнаха тази вечер на различна места в Украйна

...
Мощни експлозии отекнаха тази вечер на различна места в Украйна
Коментари Харесай

Руските военнопрестъпници обстреляха Лвов, Днепър, Киевска и Кировградска област в Украйна

Мощни детонации отекнаха довечера на друга места в Украйна - в градовете Лвов и Днепър, а също в Киевска и Кировградска област, заяви осведомителна организация УНИАН. Кметът на Лвов Андрий Садови удостовери, че в западния украински град е имало гърмежи, и прикани локалните поданици да останат в укритията. В канали си в Telegram Садови заяви, че при ракетните удари са потърпевши три електроцентрали и част от Лвов е без ток.

Кметът сподели също, че поради нанесените провали е прекратено електроснабдяването и на някои помпени станции. Според него минимум един човек е бил ранен.

 Постовете на Андрий Садови Постовете на Андрий Садови Източник: Скрийншот/Telegram
" По предварителна информация са нанесени ракетни удари по Лвовска област ", сподели ръководителят на Лвовската регионална военна администрация Максим Козицки. Той също прикани хората да останат в укритията. Местни поданици оповестиха за пет детонации.

В град Днепър, на изток, са отекнали минимум три гърмежа, споделиха очевидци. В обществените мрежи има известия за детонации на десния бряг на река Днепър в Киевска област. В Кировградска област, Централна Украйна, е паднала съветска ракета, съобщи представител на локалните управляващи. В обществените мрежи се оповестява за прелетяла ракета над западната Тернополска област.

Две ракети са били свалени над град Виница, на 200 километра югозападно от Киев, сподели съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Антон Герашченко. За първи път от началото на съветската инвазия е била наранена и граничещата с Унгария Закарпатска област в Западна Украйна. Досега този регион беше пощаден от военните дейности.

" Ракета падна в планински регион в Закарпатието. Службите работят на място, изясняваме информацията за вероятни жертви и ранени ", заяви в Телеграм регионалният шеф Виктор Микита. Редица влакове в Украйна ще се движат със забавяне поради съветски обстрел по гари, заяви националната железопътна компания.

При съветски офанзиви в Донецка област във вторник бяха убити 21 цивилни и ранени 27, заяви в пост в интернет регионалният шеф Павло Кириленко. Кириленко сподели, че броят на жертвите, включващ и 10 души, починали в коксова фабрика в град Авдеевка, за които бе обявено по-рано, е най-значителният за ден в региона след нападението предишния месец на жп гара в град Краматорск, при което починаха над 50 души.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР