Мощен тайфун връхлетя Япония с ураганни ветрове и рекордни валежи

...
Мощен тайфун връхлетя Япония с ураганни ветрове и рекордни валежи
Коментари Харесай

Жертва и десетки ранени след мощен тайфун в Япония

Мощен ураган връхлетя Япония с ураганни ветрове и рекордни превалявания през днешния ден , оповестяват " Ройтерс " и NHK.

" Нанмадол " е една от най-големите стихии, застигали страната от години. Най-малко един човек е умрял, превозът е нарушен, а някои производители бяха принудени да спрат активността си.

По данни на NHK мъж е умрял, откакто колата му е потънала в придошла река. Най-малко 69 души пък са потърпевши при бедствието.

Премиерът Фумио Кишида отсрочи за на следващия ден заминаването си за Ню Йорк, където трябваше да произнесе тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да наблюдава въздействието на бурята.
 Япония се готви за супертайфун
Япония се готви за супертайфун

Той ще удари първо южния остров Кюшу

Трябва да останем извънредно бдителни за мощни дъждове, стихии, високи талази и бурно неспокойствие, предизвести чиновник на Японската метеорологична работа.

14-ият за сезона ураган в Япония доближи сушата покрай град Кагошима късно нощес, преди да удари западния остров Кюшу и да се насочи към основния остров Хоншу.

Около 305 000 семейства на остров Кюшу, както и в югозападната част на Хоншу и частично на остров Шикоку, са без електричество. По данни на енергийните компании 270 000 семейства в Кюшу, 25 000 семейства в Шикоку и 10 000 семейства в югозападната част на Хоншу са без ток.

Около 7,7 милиона души в разнообразни региони на страната бяха посъветвани да се изтеглят.

Предвижда се, че тайфунът ще продължи да се движи на североизток, предизвиквайки проливни превалявания в района, включващ градовете Осака и Киото, а на следващия ден ще доближи столицата Токио и ще се насочи към североизточна Япония.

Typhoon????striking now. One of the strongest typhoons ever seen. Japan's Meteorological Agency is forecasting torrential rain, storm surges along the coast, and winds so powerful houses could collapse. Four million people have been told to evacuate their homes.
— World Meteorological Organization (@WMO)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР