Мощен митинг се събра в Пловдив в знак на протест

...
Мощен митинг се събра в Пловдив в знак на протест
Коментари Харесай

„Свобода“ – огласи Пловдив в защита на д-р Димитров


Мощен протест се събра в Пловдив в символ на митинг поради задържането лекар Иван Димитров, по обвиняване в съзнателно ликвидиране на апаш, нахлул в дома му, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Хиляди пристигнаха пред Второ районно ръководство в града с възгласи „ Свобода “. Площадът пред РПУ-то се извърши до краен лимит от с хиляди жители на града, пристигнали тук за защитят доктора и настояващи да бъде пуснат от ареста. По-късно множеството потегли на шествие към районната поркуратурата в града.

Лекарят е задържан поради убийството на 38-годишния Жоро Джевизов-Плъха в петък. Демонстранти считат, че Димитров е прострелял нахлулия в дома му рецидивист при самозащита и в отбрана на брачната половинка и двете си деца.

Стотици са се подписали в подписка в отбрана на доктора. Докторът е защитил фамилията си, всеки може да е бил на негово място, настояват участници в митинга. Повечето от тях настояват, че и на тях в случай че им се е било случило, и те биха реагирали като доктора.

Лекари, сътрудници на рентгенолога доктор Димитров са безапелационни, че би трябвало хората да се надигнат, с цел да бъде изменен законът и при потвърдено деяние при самозащита да не бъдат арестувани причинителите. Стотици са се подписали в подписка в отбрана на доктора. Докторът е защитил фамилията си, всеки може да е бил на негово място, декларират участници в митинга. Повечето от тях споделят, че и на тях в случай че им се е било случило, и те биха реагирали като доктора.

„ Тук не е мястото, където да покажем, че сме патриоти, а да покажем, че пазиме едно вярно деяние на човек, който е работил по всички закони на човечеството вярно “, съобщи участник в митинга. „ Трябва да се създадат промени в Наказателен кодекс и да се вкара "неизбежна отбрана" за сходни случаи на посягане в домовете на хората “ съобщи различен представител на протестиращите.

„ Къде са ръководителите на тези хора? Защо никой от управлението на града, на общината не е тук? Вижте какъв брой доста хора са пристигнали тук, пристигнали са тъй като не са задоволени от това, което страната прави за тях “, разяснява един от протестиращите. Не можеш да защитиш дома си, имуществото си. Ако го защитиш, те арестуват “, възмути се пловдивчанка.

Ние сме спели с децата. Нищо не мога да разясня за станалото през онази нощ. Това сподели пред камерата на Нова телевизия Жулиета Димитрова, брачна половинка на доктор Иван Димитров.

Подобен митинг ще има през днешния ден и в София и Стара Загора, настояват протестиращи жители. В столицата митингът в поддръжка на проблема доктор Димитров ще е от 16 ч. пред Съдебната палата.

Ние сме спели с децата. Нищо не мога да разясня за станалото през онази нощ, твърди Жулиета Димитрова, брачна половинка на доктор Иван Димитров. Домът на доктора е бил нападан от крадци три пъти до момента. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР