Мошеник, представил се за адвокат, успял да измъкне от 88-годишна

...
Мошеник, представил се за адвокат, успял да измъкне от 88-годишна
Коментари Харесай

Мошеник се направи на адвокат и отмъкна 6 бона от старица

Мошеник, показал се за юрист, съумял да измъкне от 88-годишна жена от септемврийското село Варвара сумата от 6000 лева, сякаш, с цел да пази щерка й. Измамникът обаче е бил оголен и арестуван, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Всичко почнало на 26 май, когато непознати се обадили на домакински телефон, употребен от 88-годишна жителка на Варвара. Непознат глас съобщил на пенсионерката, че е юрист на нейната щерка. Според неговите думи дъщерята блъснала и умъртвила човек при пътен случай във Англия. Поради това трябвало да преведе сумата от 10 000 паунда, с цел да „ се оправи тежкото състояние “.

Притеснената бабичка събрала спестените си пари и предала на чужд за нея мъж сумата от 6000 лв.. Не след дълго потърпевшата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в РУ-Септември.

След следствие екипи на група „ Криминална полиция “ при районното ръководство открили, че мъжът получил парите е 52-годишен гражданин на Септември. Той се оказал медиатор при реализирането на телефонна машинация. Задържан е за период от 24 часа в ареста на локалното полицейско ръководство. Спрямо него е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР