Морските свинчета сред дребните домашни любимци наред с хамстерите, домашното

...
Морските свинчета сред дребните домашни любимци наред с хамстерите, домашното
Коментари Харесай

Най-важните грижи при отглеждане на морски свинчета

Морските свинчета измежду дребните домашни любимци наред с хамстерите, домашното порче, чинчилата, монголския джербил, декоративното плъхче, декоративното зайче.

Морските свинчета са доста чувствителни животни и в случай че решите да си вземете подобен любим, първата седмица ще се демонстрира от къщичката си единствено с цел да яде и пие вода.

Морските свинчета се хранят главно с профилирана храна и сено. Може да им се дават в допълнение магданоз, листата на глухарчетата, морковче, краставичка и други Те са измежду обичаните храни на морските свинчета.

Сено би трябвало да има непрекъснато, а гранулите се сипват заран и вечер. Водата им би трябвало да се сменя всеки ден.

 Морски свинчета

Препоръчително е да не се цялостни непосредствено от чешмата. Ако е доста хлорирана вода, това не е добре за животинчетата.

Морските свинчета се къпят рядко - 1 или 2 пъти в годината. Ако решите да го къпете, ще ви би трябвало специфичен шампоан за гризачи или бебешки шампоан. Можете да къпете морското свинче в мивката или в някой леген. Внимавайте да не го простудите, тъй като по-късно може морското свинче да почине. Не би трябвало да се извежда отвън клетката до 24 часа след къпането.

Като стана дума за извеждане от клетката, морските свинчета би трябвало да излизат от клетката си най-малко един път седмично. Наглеждайте животинката, тъй като може да изгризе някой кабел и това може да е съдбовно за здравето на морското свинче.

Морските свинчета би трябвало да се сресват. Късокосместите веднъж на седмица, а тези с дълга четина - всеки ден.

Талажът на морските свинчета може да е във тип на гранули или резенки дърво. Трябва да се сменя 2 пъти седмично.

 Отглеждане на две морски свинчета дружно

Продължителността на живот на морските свинчета е към 6-8 години при верни грижи. Средната температура, на която би трябвало да се държат е 17-26 градуса.

Ако решите да се грижите за морско свинче, няма да сгрешите. Те са доста отзивчиви и хапят единствено когато са застрашени. Привързват се към стопаните си. Може да се каже, че са обществени животни. Така че развъждането на морско свинче ще ви достави огромно наслаждение.

Ако и вие желаете да си вземете такова пухче за приятел, вижте нашите разгласи и цени за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР