Морската администрация в китайската провинция Фуцзян започна тридневна специлизирана съвместна

...
Морската администрация в китайската провинция Фуцзян започна тридневна специлизирана съвместна
Коментари Харесай

Китай започна проверка на корабите в Тайванския проток

Морската администрация в китайската провинция Фуцзян стартира тридневна специлизирана взаимна патрулно-инспекционна интервенция в централната и северната част на Тайванския пролив, която ще включва качване на чиновници на борда на плавателни съдове за осъществяване на инспекции, заяви администрацията в профила си в приложението " Уичат " (WeChat), представена от Ройтерс.

Администрацията за морска сигурност в югоизточната китайска провинция заяви, че интервенцията ще включва " инспекции на място " на товарни и строителни плавателни съдове от двете страни на пролива " за гарантиране на сигурността на корабоплаването и строителните действия по построяването на основни планове в морските води ".

Мярката се подхваща в изискванията на нараснало напрежение сред Съединени американски щати и Тайван поради срещата сред ръководителя на долната камара на американския Конгрес Кевин Маккарти и тайванския президент Цай Ингвен в Калифорния, отбелязва Ройтерс.

Службата по въпросите на корабоплаването и пристанищата към тайванското министерство на превоза съобщи нощес, че е изразила изострен митинг пред Китай по отношение на мярката. Службата разяснява, че е уведомила всички корабни оператори в случай че получат сходни претенции от страна на Китай, да не ги извършват и да осведомят неотложно бреговата защита на Тайван за оказване на подпомагане.

" Ако на материка (Китай) упорстват да подхващат едностранни дейности, това ще сътвори спънки за естествения продан сред двете страни. Ние ще бъдем принудени да вземем съответните ограничения ", добави тя, без да даде повече детайлности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР