Морковите са от най-полезните зеленчуци, без които на всичко отгоре

...
Морковите са от най-полезните зеленчуци, без които на всичко отгоре
Коментари Харесай

За морковите - лечебни сили и малко факти

Морковите са от най-полезните зеленчуци, без които на всичко от горната страна не минава съвсем никоя домашна манджа.

Правилната консумация на моркови ни подсигурява оптималната изгода за асимилиране на потребните субстанции в кореноплодния зарзават. Важно е да знаете, че в композиция с масло или друга растителна лой, значимите витамини и минерали се усвояват по-бързо и оптимално.

Популярна също по този начин е диета с моркови, демонстрира доста положителни резултати за съкращаване на тежестта. Ако решите да я спазвате, не е неприятна концепция да си вършиме и сок от моркови, който ни подсигурява красива кожа, остро зрение, положително храносмилане, подкрепя за изчистване на черния дроб и изцяло покачва имунитета.

Доказани изгоди от потреблението на моркови

Морковите са извънредно богати на каротин - веществото, което синтезира витамин А.

Трябва да се включват всекидневно в менюто, защото контролират целия развой на обмяната на веществата, подкрепят растежа на организма, ускоряват устойчивостта на кожата и лигавицата и особено на очите.

Морковите се ползват в диетите при язва на стомаха и дванадесетопръстника.

 Сок от моркови

Благодарение на високото наличие на бета каротин усъвършенстват зрението, защищават от рак, сърдечносъдови и възпалителни болести.

Съдържат витамини А и С, които мощно укрепват имунитета. Съдържанието на йод, което имат, пък оказва помощ при проблеми с щитовидната жлеза.

Полезен е при страдащите от бъбречнокаменна болест.

Морковите са богати на калии, който възстановява кръвното налягане и укрепва кръвоносните съдове.

Сокът от моркови е отлично средство за увеличение на кърмата.

Предпазва кожата от стареене, забавяйки появяването на бръчки. Състоянието на ноктите и косата също се усъвършенства.

В композиция със сок от спанак се отстранява умората, стресът. Детокс напитката има очистващ резултат. Повишава силите на организма против настинка.

Морковите имат много ниско наличие на главните хранителни съставки и тъкмо това ги прави подобаващи за включване в диети за намаляване.

Прекомерната приложимост на моркови обаче може да аргументи преходно оранжево оцветяване на дланите на ръцете и стъпалата на краката. Това се следи по постоянно при болести на черния дроб, който не е в положение да трансформира огромните количества каротин във витамин А.

Любопитно за морковите

 Лечебни сили на морковите

Сурови, варени, печени моркови или задушени имат отлични хранителни и вкусови съставки.

През Втората международна война са били създавани всеобщо сладкиши от моркови, също по този начин бонбони от моркови, както и морковени конфитюри.

В Канада и Съединени американски щати огромна известност има сладкишът от моркови, а в Португалия - мармаладът.

Не се тормозете, че кожата ви може да промени пигментацията си и да стане жълто-оранжева на цвят. За да се случи това, би трябвало да пиете над 500 мл сок в продължение на повече от 5 дни.

При подготвяне на сок морковите се измиват с четка с щедро количество течаща вода, остъргват се леко с нож и отново се мият. За изработката на фреш в сокоизстисквачка се режат по дължина.

Вижте и всички наши вкусни предписания с моркови.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР