Морето погълна телата на баща и син за минути на

...
Морето погълна телата на баща и син за минути на
Коментари Харесай

Морето погълна баща и син

Морето погълна телата на татко и наследник за минути на плаж " Липите " край Синеморец.

Ивицата от години е в листата на неохраняемите и там спасители няма. Страшната покруса се разиграла в към 12 часа на обяд в петък. Двама младежи влезнали да се къпят в морето, само че бурните талази и мощни подводни течения ги завлекли във вътрешността. Бащата на едно от момчетата и различен плажуващ от Царево съумели да извадят едно от давещите се момчета, като влизайки за второто, морето ги повлякло. Мъжът от Царево съумял да излезе от водата, само че бащата на изчезналото момче – не.

Започнали са избавителни действия, в които интензивно се присъединили концесионерът на плаж „ Бутамята ” и неговия старши избавител. Двамата дружно с джет съумели да открият тялото на 16-годишния юноша от Разград и да го извадят на сушата. Малко по-късно е открито тялото и на 43-годишния му татко.

На място са пристигнали екипи на пожарната, както и брегова защита. Тялото на единият от починалите мъже бе намерено минути след жестоката драма, два часа по-късно избавителния екип откри и детенцето. 

По-късно стана ясно, че жертвите са татко и наследник от Разград. Цялото семейство е било на плажа, а страшната покруса се разиграла пред очите на майката. 

По време на случая линията е била цялостна с туристи, които също са станали очевидци на покъртителната драма. " Вълните бяха големи, никой различен не посмя да влезе, тъй като беше невероятно да се плува ", описаха очевидци. 

Само преди две дни край Синеморец морето изхвърли мъртвец на удавен.

Трагичният случай на " Липите " се повтаря като дежа вю. На същото място преди 7 години при идентични условия се удавиха двама мъже от София. През лятото на 2012 година те били на плаж, когато видели, че две невръстни хлапета се давят. Хукнали да ги избавят и ги достигнали преди да се случи най-лошото. Те ги понесли на открито, само че усетили по какъв начин мъртвака стартира да ги дърпа във вътрешността. Със сетни сили мъжете съумели да изхвърлят  децата в плитчините, само че самите те бяха погълнати от вълните и починаха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР