морето.нет Направен е анализ в Министерство на енергетиката, според който близо

...
морето.нет
Направен е анализ в Министерство на енергетиката, според който близо
Коментари Харесай

Удължават срока за плащане на тока с още 10 дни

 морето.нет Направен е разбор в Министерство на енергетиката, съгласно който близо 70% от сметките на битовите консуматори са платени в границите на периода без да е налице закъснение. От тези 70% постоянни заплащания, 26% са заплащания, осъществени в границите на снадки със закона период, който беше подсилен вместо 10 – 20 дни. Това демонстрира, че тази мярка в действителност работи и дава резултат. Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на енергетиката Теменужка Петкова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

През интервала на изключителното състояние са подписани над 10 700 съглашения с битови консуматори за разсрочване на техни заплащания.

Установено е, че всички електроразпределителни предприятия на база на събираемостта от страна битовите консуматори са правили съвсем на 100% всички свои заплащания към НЕК, тя от своя страна е разплатила своите отговорности към производителите на електрическа сила и изводът, който можем да създадем, е, че финансовата система на енергетиката, в частност електроенергетика, е постоянна. На тази база, със заповед на министъра на енергетиката от през днешния ден срокът, обвързван с заплащане на сметките от страна на битовите консуматори, се удължава като от 20 дни става 30 дни.

" Всичко това, което държавното управление подхваща, това, което вършим по рекомендация на Националния действен щаб, е ориентирано преди всичко да подсигуряваме живота и здравето на хората, на второ място – да осигурим комфорта и спокойствието на българските жители в тези сложни моменти и сложни времена “ – уточни Петкова.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР