Море на вятъра“ разказва за уиндсърф предизвикателството на Илияна Стоилова

...
Море на вятъра“ разказва за уиндсърф предизвикателството на Илияна Стоилова
Коментари Харесай

Остават броени часове до онлайн премиерата на „Море на вятъра“ - първият български документален филм за пластмасовото замърсяване на Черно море

„ Море напразно “ споделя за уиндсърф предизвикването на Илияна Стоилова и Йоан Колев и тяхната идея за чисто Черно море. С поддръжката на Kaufland България през септември 2018 година те прекосиха скоростно с уиндсърфове източната ни граница с Черно море, изминавайки 300 км по вода, дружно с двама морски биолози, с цел да изследват положението на крайбрежните морски води и да привлекат публичното внимание към замърсяването на морето с пластмаса. Филмът подчертава върху рисковите резултати, които има пластмасовият боклук върху природата, и дава скъпи препоръки за минимизиране използването на еднократна пластмаса, които могат да бъдат приложени от всички нас в всекидневието ни.  
Свободното онлайн разпространяване на кино лентата, който беше включен в формалната селекция на тазгодишното издание на кино-литературния фестивал Cinelibri, е специфичен подарък за феновете от екипа на кино лентата по случай две години от реализирането на WIND2WIN Challenge - едно от най-атрактивните сърф провокации осъществени у нас.
 Нетният принос на Kaufland България към българското общество е позитивен и възлиза на повече от 1 милиард лв. Нетният принос на Kaufland България към българското общество е позитивен и възлиза на повече от 1 милиард лв.
Дейността на Kaufland България генерира добавена стойност от 1.25 милиарда лева в българската стопанска система, което е 1.2% от брутната добавена...
С поддръжката на Kaufland през 2019 година филмът имаше своето национално турне. Онлайн излъчването на лентата ще разреши на още повече фенове да се срещнат с идеята за по-чисто Черно море непосредствено от домовете си и изцяло свободно.
Kaufland България поддържа самодейността WIND2WIN с идея „ Черно море, свободно от пластмаса “ в границите на своята. Още от 2013 година компанията не употребява твърди пластмасови микрочастици при основаването и производството на личните си козметични, санитарни и хигиенични марки артикули. Компанията се е заела до 2025-а да понижи пластмасата най-малко с 20%, а пластмасовите опаковки на личните марки артикули да са 100% рециклируеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР