Моралният закон, който ни оставиха нашите предци, е, че свободата

...
Моралният закон, който ни оставиха нашите предци, е, че свободата
Коментари Харесай

Радев от Петрова нива: Всяко поколение трябва да осмисли каква България оставя на потомците си |

" Моралният закон, който ни оставиха нашите предшественици, е, че свободата е само допустима, когато си подготвен да вградиш в нейните темели самия себе си, сподели довечера в местността Петрова равнища в Бургаско президентът Румен Радев. 

Българи от цялата страна се събраха в историческата околност за честването на 118-ата годишнина от оповестяването на Илинденско-преображенското въстание, съобщи Българска телеграфна агенция.

В словото си Радев означи, че всяко потомство би трябвало да осмисля каква България оставя на потомците. Длъжни сме да бдим над земята си и над паметта на починалите, съобщи президентът.

За мен е чест да бъда още веднъж с вас в сърцето на Странджа, в този свят за всеки българин ден. Днес, на Петрова равнища, се стичаме хиляди, от всички краища на Родината, с цел да отдадем респект към героите от Илинденско-Преображенското въстание, сподели президентът.

Съборът на Петрова равнища се състоя под неговия почетен патронаж. На събитието бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър на културата Велислав Минеков, регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова, народни представители, общественици, кметове от района, стотици хора.

В ритуалите и в тържествената инспекция участваха военнослужещи от Военноморски сили и от Националната гвардейска част.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР