Мопсовете са меки, сладки и душевни същества, прилични повече на

...
Мопсовете са меки, сладки и душевни същества, прилични повече на
Коментари Харесай

Колко дълго живее мопс?

Мопсовете са меки, сладки и душевни същества, прилични повече на плюшени играчки, към които няма по какъв начин стопаните да не се привържат. Загубата на подобен домакински любим е тестване за всеки притежател.

За благополучие мопсът е от породите с дълъг живот.

Средната дълготрайност на живота на едно куче е 11-12 години, а на животно от породата мопс е 12-15 години.

Мопсовете принадлежат на групата на дребните кучета, а като предписание компактните породи живеят по-дълго от едрите си родственици. Освен това женските мопсове са по-дълголетни от мъжките. Факт е, че упоритостта и своеволието са присъщи за мъжките, те постоянно вземат решение проблемите с борба. Всичко това води до пострадвания и други болести, а тези фактори към този момент въздействат върху продължителността на живота.

Женските имат по-спокоен манталитет, те са другарски настроени, не са нападателни, избират да прекарват повече време вкъщи. Те не вземат участие в борби, в доста по-малка степен вземат участие в злополуки и живеят по-дълго. Въпреки че нормално се счита, че женските кученца са по-слаби при раждане от своите братя и сестри, те се оказват по-устойчиви в живота.

За да се резервира оптималната дълготрайност на живота на домашния питомец от породата мопс е добре да се знаят главните аргументи за преждевременна гибел при тях.

Вероятна повода за преждевременна гибел могат да бъдат някои болести, измежду които са вродените, инфекциозните, онкологичните, енцефалитите, някои очни проблеми, едва сърце или дихателна система, наднорменото тегло и неприятната хигиена.

 Мопс

Опазването на домашния любим от възможни болести при мопсовете е първата, само че не единствена грижа за удължение на живота му. Правилна поддръжка на кучето също може да редуцира или удължи наличието му измежду стопаните. Лошите условия, стресът, необразованото подкастряне могат доста да повлияят на живота на мопса.

От неправилното хранене на мопса могат да се влошат болести на сърцето, кръвоносните съдове и храносмилателния тракт. Неправилната разходка води до утежняване на благосъстоянието и крие опасности от акцидент.

Отговорността на притежателя може да обезпечи допустимо най-дълъг живот на симпатичния мопс, а той се отплаща с обвързаност и обич.

Вижте също:

- Грижи за мопса;

- Грижи за очите на мопса;

- Дресиране на мопса.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР