Монитор Над 22 хиляди държавни служители ползват безплатно градския транспорт в

...
Монитор
Над 22 хиляди държавни служители ползват безплатно градския транспорт в
Коментари Харесай

Над 22 000 държавни служители пътуват гратис в София

Монитор Над 22 хиляди държавни чиновници употребяват гратис градския превоз в София с карти, закупени от министерствата и комисиите, в които работят. Това излиза наяве от информация на Центъра за градска подвижност, направена за " Монитор “.

Най-много транспортни документи е закупило вътрешното ведомство. Работещите в силовото министерство разполагат с 19 000 карти на хартия и над 1000 електронни. " Министерство на вътрешните работи закупува транспортните карти по ред, избран от Министерския съвет, който изплаща на Столична община цената на картите, според обществено оповестено разпореждане “, изясняват от ЦГМ.

В министерствата на опазването на здравето и образованието цифрата е надалеч по-скромна. В Министерство на здравеопазването разполагат с 90 месечни карти, а в МОН с едвам 79 шестмесечни карти. Държавните комисии също обезпечават пътешестване в градския превоз на чиновниците си. Комисия за отбрана от дискриминация дава 150 тримесечни документа за транспорт. Държавната комисия по сигурността на информацията пък разполага с 110 тримесечни карти, Национална агенция за приходите също залага на тях, като са закупили 399. С тримесечен абонамент за 2200 чиновници разполага и летище София.

От ЦГМ регистрират над 12 хиляди по-малко гратисчии през миналата година спрямо 2016г. Събраните санкции за нередовни пасажери през двете години надвишават 2,2 млн. лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР