Мониторинговата група за демокрация на Европейския парламент обсъжда днес организирането

...
Мониторинговата група за демокрация на Европейския парламент обсъжда днес организирането
Коментари Харесай

ЕП готви нова мисия у нас на мониторинговата група за демокрация


Мониторинговата група за народна власт на Европейския парламент разисква през днешния ден организирането на задача , която на място да изследва обстановката с корупцията и върховенството на закона в България. Това заяви българският евродепутат Елена Йончева, която е единственият български представител в групата с ръководител нидерландския евродепутат от " Обнови Европа " Софи инт Велд, съобщи Българска национална телевизия. В групата вземат участие 14 евродепутати.

Мисията се възнамерява за края на лятото поради ограниченията, подхванати поради COVID-19. Ситуацията в България е една от четирите съществени тематики през идващите месеци, които ще са във фокуса на вниманието на групата, заяви Йончева.

Още пред септември ръководителят на групата Софи инт Велд сподели, че евродепутатите желаят да посетят България. Групата провежда чувания на представители на български управляващи, прокуратурата и неправителствени организация по въпроси, свързани с правотата страна, върховенството на закона, рекомендациите на Венецианската ко задача във връзка с основния прокурор и медийната независимост.

От групата два пъти изпратиха и спомагателни писмени въпроси към българските управляващи.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР