Моника Димитрова-Бийчър е освободена от длъжността заместник-министър на вътрешните работи,

...
Моника Димитрова-Бийчър е освободена от длъжността заместник-министър на вътрешните работи,
Коментари Харесай

Моника Димитрова-Бийчър е освободена от длъжността заместник-министър на вътрешните работи

Моника Димитрова-Бийчър е освободена от длъжността заместник-министър на вътрешните работи, оповестиха от държавната пресслужба, съобщи БГНЕС.

Тя беше освободена от този пост със заповед на министър-председателя Гълъб Донев.

Че на поста заместник-министър на вътрешните работи е назначена Моника Димитрова-Бийчър стана известно на 8 август 2022 година

на конференция в Министерство на вътрешните работи, на която вътрешният министър в служебния кабинет Иван Демерджиев показа екипа си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Димитрова-Бийчър има магистърски степени по специалностите

„ Право “ и „ Международни връзки “ в СУ „ Свети Климент Охридски “. На 12 април 2022 година е зачислена за докторант по стратегия „ Икономика и ръководство ”, катедра „ Икономика на превоза и енергетиката ”, УНСС. Владее британски език, употребява френски и испански език.

Професионалният ѝ опит стартира през октомври 2003 година, когато е назначена като младши специалист в дирекция

„ Протокол, интернационалните връзки и съдействие ”, ИА „ Главна ревизия по труда ” към Министерството на труда и обществената политика.

В интервала май 2004 година - януари 2008 година поредно заема позициите младши, старши и основен специалист в дирекция  

“Мониторинг, разбор и методология на публичните поръчки ”, Агенция по публични поръчки, Министерство на стопанската система, енергетиката и туризма.

Впоследствие Димитрова-Бийчър работи няколко години като юристконсулт в Министерството на финансите ,

а от януари 2011 година до май 2016 година е шеф на дирекция „ Оперативна стратегия „ Административен потенциал ” (ОПАК), Министерство на финансите, и началник на Управляващия орган на ОПАК.

През 2018 година тя става ръководещ шеф на еднолично сдружение с лимитирана отговорност, а от 2021 година е юристконсулт в Министерството на външните работи.

В интервала май - декември 2021 година е заместник-министър на финансите в служебното държавно управление с министър-председател Стефан Янев .

От юни 2022 година досега - шеф „ Финанси “ в акционерно сдружение

Назначена е за длъжностен заместник-министър на вътрешните работи на 04 август 2022 година със заповед на служебния министър-председател на Република България Гълъб Донев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР