Money.bgСтойността на златото в понеделник расте на фона на неопределеността

...
Money.bgСтойността на златото в понеделник расте на фона на неопределеността
Коментари Харесай

Цената на златото пак тръгна нагоре, доларът отслабва

Money.bg

Стойността на златото в понеделник пораства на фона на неопределеността в развиването на комерсиалните несъгласия сред Съединени американски щати и Китай. В петък откакто цената му 4 седмици се намираше на 6-годишен връх златото записа първи спад на фона на сигналите от страна на Съединени американски щати и Китай за подготвеност за договаряния. През август скъпият метал добави 7,9% към цената си.

Декемврийските фючърси за златото през днешния ден сутринта на нюйоркската борса Comex нарастват с 3,45 $, или с 0,23%, до 1532,55 $ за тройунция.

Цената на декемврийските фючърси за среброто в това време се повишава с 0,5%, до 18,433 $ за унция.

Инвеститорите първоначално н а тази седмица отдават желание на по-надеждни активи в изискванията на запазващо се напрежение в комерсиалните връзки сред Вашингтон и Пекин. От 1 септември започнаха да работят новите мита от 15% върху вносни артикули от Китай с размер към 300 милиарда $. Но президентът Тръмп от своя страна удостовери провиждането на следващите търговски договаряния с Китай през септември.

Подкрепа за цената на златото оказва също по този начин и курсът на $, който въпреки и напълно леко се намалява в понеделник. Традиционно отслабването на американската валута подвига котировките на златото, тъй като скъпият метал става по-евтин за вложителите.

В началото на днешната валутна търговия за едно евро на пазара дават $1,0990 спрямо $1,0982 за евро в края на миналата сесия.

Американската валута се разменя против японската по106,19 йени за един $ при курс 106,28 йени за $ в края на търговията в петък.

Стойността на общата валута по отношение на японската през днешния ден сутринта е 116,71 йени за евро спрямо 116,83 йени при затварянето на миналата сесия.

Днес интензивността на валутната търговия ще бъде по-слаба, тъй като тържищата в Съединени американски щати няма да работят заради празничния Ден на труда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР