Монако победи Барселона с 91:71 в дербито на 17-ия кръг

...
Монако победи Барселона с 91:71 в дербито на 17-ия кръг
Коментари Харесай

Монако победи Барселона с 20 точки разлика в Евролигата

Монако победи Барселона с 91:71 в дербито на 17-ия кръг в Евролигата по баскетбол за мъже.

Двубоят в Княжеството постави завършек на първото от двете завъртания в постоянния сезон на шампионата, като по средата му Барселона е на трето място с 11 победи и 6 загуби, до момента в който Монако е на пето място с 10 триумфа и 7 провали.

Срещата бе предстояща с голям интерес, защото предложи повторения на мача за бронзовия орден от последното издание на шампионата. Интрига обаче нямаше, защото домакините от Монако взеха стабилен задатък още в първата четвърт и умерено го поддържаха от самото начало. В средата на последната част преднината на френския представител доближи даже до колосалните 30 точки.

Най-резултатен за спечелилите бе Майк Джеймс с 20 точки, а Алфа Диало се регистрира с 19.

За Барселона Джабари Паркър означи 15 точки.



В другия дуел от програмата в петък Олимпиакос завоюва в Берлин против локалния Алба с 94:67.

Домакините, които са на предпоследното 17-о място в класирането, започнаха мача с отлична пукотевица от далечна отдалеченост и на полувремето водеха с 43:40, като в средата на втората четвърт задатъкът им за миг даже бе двуцифрен.

Олимпиакос обаче стегна представянето си в отбрана през второто полувреме, като в третата част гръцкият отбор позволи единствено 8 точки в коша, а за сметка на това вкара 27. Финалистът от последното издание на шампионата продължи да господства и в последната четвърт и справедливо се поздрави с деветия си триумф през сезона.

За спечелилите Алек Питърс вкара 23 точки, до момента в който за отбора на Алба, който е с баланс от 3 победи и 14 загуби, Мат Томас осъществя 15 точки.

В класирането в Евролигата води Реал Мадрид с 16 победи и 1 загуба, пред Виртус Болоня с 12 победи и 5 загуби и Барселона.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР