Момичето с двойно германско и израелско гражданство, отвлечено от Хамас

...
Момичето с двойно германско и израелско гражданство, отвлечено от Хамас
Коментари Харесай

Шани Никол Лук е мъртва, намериха част от главата ѝ

Момичето с двойно немско и израелско поданство, отвлечено от " Хамас " на музикалния фестивал на 7 октомври и показано в Газа от палестинската формация, е мъртва, заяви израелското държавно управление, представено от " Ройтерс ".

" Наистина скърбя да оповестя, че е доказано - Шани Никол Лук е била убита и е мъртва ", съобщи израелският президент Ицхак Херцог пред немския вестник " Билд ", като разясни, че е открита част от черепа на момичето.

" Това значи, че тези безчовечен, садистични животни просто са ѝ отрязали главата, до момента в който са атакували, измъчвали и убивали израелци. Това е огромна покруса и аз изричам най-дълбоките си съболезнования на фамилията ѝ ", продължи той.

" Това, което видяхме на границата сред Израел и Газа е оттатък погрома. Видяхме кръвопролитие ", акцентира Херцог, представен от " Нюзуик ".

Двайсет и две годишната Лук бе измежду тези, взети за заложници от " Хамас " по време на кървавото нахлуване против Израел на 7 октомври, при което починаха 1400 души, най-вече мирни поданици.

" Хамас " не е коментирал случая с Лук и за момента не е ясно при какви условия е настъпила гибелта ѝ. Германското държавно управление удостовери през днешния ден, че немски жител е умрял, само че не даде повече детайлности. 

По-рано " Таймс ъф Израел " заяви, че членове на фамилията на Лук са били осведомени за гибелта на Шани в писмо от израелската избавителна работа. В него пишело, че е открита кост, която се намира в основата на черепа и, без която човек не може да оцелее.

Близък на починалата съобщи пред " Ройтерс ", че е открита част от нея, открита с ДНК разбор. Първоначално фамилията е считало, че девойката е жива, само че е ранена, откакто е била отвлечена от музикалния фестивал, само че в този момент счита, че е била убита същия ден.

Нейната майка съобщи пред Ер Те Ел, че има вяра, че щерка ѝ е била убита в главата.

" Поне не е страдала ", сподели Рикарда Лук пред немската телевизия.

В Газа през днешния ден имаше масирани артилерийски и въздушни удари, откакто израелските войски, подкрепени от танкове, навлязоха в палестинския анклав, което провокира нови интернационалните апели за отбрана на цивилните.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР