Момичето с червеното палто от най-запомнящата се сцена от Списъка

...
Момичето с червеното палто от най-запомнящата се сцена от Списъка
Коментари Харесай

Момичето с червеното палто от Списъкът на Шиндлер днес е истински герой за украинските бежанци

Момичето с аленото палто от най-запомнящата се сцена от " Списъка на Шиндлер " през днешния ден оказва помощ на украинските бежанци, потърсили леговище в Полша. 

Образът на дребното момиче е изигран от Оливия Домбровска и е знак на вярата за хилядите, обречени да отидат в лагерите на гибелта. 30 години по-късно Оливия е млада жена, която вдъхва вяра на бягащите от войната в Украйна.

" Аз единствено желая да оказа помощ на колкото се може повече хора. Помагам им да си намерят несъмнено място, работа, учебно заведение за децата, здравна помощ ", описа Оливия.

С насълзени очи тя признава, че човек, който не е виждал лицата на тези хора, не може да си показа ужаса в очите им.

" Спомням си всяко едно лице, всяка една история и всяка е сърцераздирателна. Особено децата, те са най-невинните жертви на войната. Спомням си историята на брат и сестра, които отидоха до границата сами без родители, тъй като те трябвало да останат в Киев, бяха толкоз травматизирани ", описа още Оливия.

Домбровска не приема работата си на доброволец като задача, а като най-правилното нещо в този миг.

" Аз съм прочувствена, тъй като тези истории ме допират доста надълбоко. И ето за това аз не преставам да им оказвам помощ и няма да спра, до момента в който войната не свърши ", акцентира Оливия.

Казва, че не се опасява макар че на към 20 км от границата е имало бомби.

" Руснаците не могат да ни изплашат. Аз, както и други доброволци, няма да спрем да оказваме помощ на бежанците ", посочи Оливия.

Не се счита за актуалния Шиндлер. 

" Трудно е да се съпоставят тези две обстановки. Всяка война е друга и всяка има жертви. Аз не съм значима в тази ситуация, в случай че мога да употребявам признака на момичето аленото палто, с цел да оказвам помощ на бежанците, добре, само че аз не съм воин като оказвам помощ на украинците ", разяснява Домбровска.

" Аз наруших правилото. Спилбърг е споделил на моите родители да го виждам откакто навърша 18, само че когато те бяха на открито, аз гледах кино лентата и бях шокирана и изплашена. До тогава не съм знаела, че може да има такава свирепост ", споделя тя.

Въпреки компликациите Оливия е решена да продължи да оказва помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР