Момичето живее в приемно семейство, а мъжът, който я намери,

...
Момичето живее в приемно семейство, а мъжът, който я намери,
Коментари Харесай

Антония, която беше изоставена на улица в Айтос, получава коледни подаръци

Момичето живее в приемно семейство, а мъжът, който я откри, има вяра, че това е Божие дело

Малката Антония, която беше изоставена на улица в Айтос, получава коледни дарове. Един от тях е от Дамян Тодоров – мъжът, който я откри. Пред Нова телевизия той показа, че това е Божие дело.

Историята за Антония Намерена Неизвестна, както я нарекоха в бургаската болница, трогна хората в цялата страна. Четири месеца по-късно биологичната майка към момента не е открита макар издирвателните ограничения на полицията, разкри кореспондентът на Nova Елена Танева.  

Малката Антония и до през днешния ден продължава да носи името, обещано й в болничното заведение, а шансът й не я води в дом за сираци.

“След извеждане на положение на недоносеност детето е настанено в приемно семейство, където сега поставят съответни грижи за него. Ние следим фамилията, следим развиването на детето. То се развива вярно и обградено с доста любов и топлота ”, съобщи шефът на Дирекция " Социално подкрепяне " -Бургас Алина Конкьова.

За момиченцето не е не запомнил и Дамян Тодоров от Айтос, който я открива на тротоар града. 41-годишният мъж седмици наред е издирван от разнообразни хора от цялата страна, които желаят да осиновят детето. Той към този момент знае, че бебето е настанено в приемно семейство, което обаче се пази в загадка поради наредбите на Закона за протекция на детето

„ Полицаите повече ме търсят да давам пояснения. Чрез познати запитвам за обществените и по какъв начин е ситуацията с Антония “, споделя айтозлията. 

“Радвам се за нея! Не съм спрял да мисля за момичето. Надявам се да има шанс в живота! Чувствам се доста обвързван с нея. Изглежда това е Божие дело и по тази причина в случай че мога да бъда част от нейния живот, ще се веселя доста ”, прибавя той.

Предстои през новата година дребната Антония да бъде вписана в регистъра на районната дирекция “Социално подкрепяне ”, където има стотици чакащи от цялата страна, които желаят да осиновят момиченцето. В листата с приоритет може да бъде вписано и приемното семейство, което се грижи за детето сега. 

„ Евентуално, когато занапред бъде вписана в регистъра за осиновяване, когато настъпят тези учредения, ще бъде осиновена “, прибавя Конкьова.

Дамян се надява да не загуби връзка с дребната Антония след време, което ще зависи от новото семейство на момиченцето. 

За първата Коледа на Антония той е приготвил подарък, който посредством екипа ни ще стигне до чиновниците на “Социално подкрепяне ”, а от там и до Антония. Дамян има вяра че момиченцето е родено с шанс, има вяра в коледното знамение. 

„ Надявам се да си момичето да си откри свестни родители! Да има същинско семейство – рационални хора, които да я отгледат! “, сподели още той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР