Момичетата, които активно са спортували в детството си, показват по-добро

...
Момичетата, които активно са спортували в детството си, показват по-добро
Коментари Харесай

Как спортът помага на момичетата

Момичетата, които интензивно са спортували в детството си, демонстрират по-добро държание и изострено внимание в ранна юношеска възраст и това има дълготраен резултат. Това сочи изследване на канадски учени, съобщават електронното издание „ Популярная механика ” и Българска телеграфна агенция.

Това обаче не се отнася до момчетата, откри проучването. За разлика от девойките, държанието им не се повлиява позитивно от спортните занимания в детството. Причина за това е, че момчетата и девойките по друг метод демонстрират признаци на синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност. В предишни проучвания този факт не е регистриран. В детството момчетата със синдрома са по-импулсивни и преносими от девойките и по тази причина е по-вероятно да бъдат подлагани на лекуване. Освен това родителите на момчетата са по-склонни да ги подтикват към разнообразни спортове, с цел да им оказват помощ. Тази по-бърза диагностика и лекуване на момчетата може да понижи позитивния резултат на спорта. В същото време съществува огромна възможност синдромът да не бъде видян у девойките.

Изследователите открили, че девойките, които постоянно се занимават със спорт на възраст от шест до 10 години, демонстрират по-малко признаци на синдрома на недостиг на вниманието на възраст от 12 години в съпоставяне с девойките, които рядко са спортували в ранна детска възраст. Според учените спортът в ранното детство може да помогне на девойките да развият значими обществени привички, които да ги приготвят за бъдещето и да изиграят основна роля за техния персонален, финансов и стопански триумф.

" Знаем, че спортът има и доста други прерогативи за психическото здраве на всички деца. Но за понижаване на признаците на синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивност, спортът в детството се оказва по-значим за девойките ", сподели съавторът на проучването Линда Хагани от университета на Монреал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР