Момиченце с детска церебрална парализа се нуждае от спешна операция

...
Момиченце с детска церебрална парализа се нуждае от спешна операция
Коментари Харесай

Зов за помощ: 9-годишно момиче се нуждае от спешна операция

Момиченце с детска церебрална парализа се нуждае от незабавна интервенция за удължение на сухожилията, с цел да може да върви като другите деца.

" Роди се прибързано в 32 гестационна седмица, недоносена, проблем с белия дроб, не можеше да диша, интубирана в кувьоз повече от месец и оттова направи един кръвоизлив в главата и следствията са детска церебрална парализа ", изясни Лазарина Бончева – майка на 9-годишната Кристина от Бургас.

След пет години лекуване у нас, което не дава резултат, родителите се обръщат към лекари в чужбина, следват две интервенции във Виена на тазобедрените стави, рехабилитации.

Рехабилитацията би трябвало да бъде непрекъсната, с пандемията от две години, няма по какъв начин да се прави, а и средствата не доближават.

Снимка: btvnovinite.bg

Състоянието се утежнява и това постанова нова интервенция, датата е избрана – 7 октомври в Истанбул, само че няма задоволително средства. Учители и родители провеждат акция „ Дари за дете “, вместо букет за първия образователен ден.

Кристин обича да върви на учебно заведение, обичаният й предмет е математиката. " Тя ми е най-любимият предмет, тъй като учим неща, считаме, съпоставяме ги и учим високи цифри ", споделя момичето.

Сестрата Анастасия, споделя, че желае да види Кристин по какъв начин тича като останалите деца.

Само 4000 лв. са събрани от нужните 40 000.

Ето и дарителската сметка на Кристин:

BG98RZBB91551008386252

РАЙФАЙЗЕН БАНК

Кристин Красимисирова Бончева
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР