Момчиловци ще удостои тържествено гайдарския си състав за народни будители.

...
Момчиловци ще удостои тържествено гайдарския си състав за народни будители.
Коментари Харесай

Гайдарският състав “Момчиловци” номиниран за будител на годи...

Момчиловци ще удостои тържествено гайдарския си състав за национални будители. На 29-ти октомври НЧ “ Светлина 1925 ” с. Момчиловци по традиция ще отпразнува Денят на националните будители. 
За будител на 2022 година е номиниран Гайдарски състав “Момчиловци ” с началник Атанас Тодоров. На открита сцена пред читалището на състава ще бъде връчен плакет „ Будител на годината 2022 “ и всеки гайдар ще получи значка с емблемата на състава и фотография за спомен от юбилея, сподели Васка Мавродиева от читалището в родопското курортно село.

Тържеството ще бъде съпроводено с изяви на Клуба за Български национални танци “ От Изворче ” с учител Александър Методиев и уредник Александър Трендафилов и ДГ „ Изворче “ и ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий ”.

„ От 20 години е тази самодейност. Горско стопанство " Момчиловци " има своята 20-годишна история и огромно присъединяване с голям брой локални, районни, национални и интернационалните участия и награди. В тези сложни времена на коронавирус обстановка, те и танцовият ни състав продължиха да зареждат хората с участията си и обогатиха репертоара си. През годините сме номинирали създатели на книги, заслужили учители, общественици, донори, ръководители на сформира, самодейци и така нататък Горди сме хората от Момчиловци, тъй като самодейните ни сформира не престават делото на създателите на нашето читалище в далечната 1925 година. Поклон пред делото на предците ни! Чест и почитание към актуалните будители на селото ни! Нека запазим духа си родопски “, сподели Мавродиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР