Момчилград се сбогува днес с двете ученички от местното духовно

...
Момчилград се сбогува днес с двете ученички от местното духовно
Коментари Харесай

Момчилград в траур, оплаква удавените ученички

Момчилград се сбогува през днешния ден с двете ученички от локалното духовно мюсюлманско приблизително учебно заведение, които се удавиха преди два дни във водите на река Върбица. Със заповед на кмета Сунай Хасан в града е разгласен печал, анулирани са всички увеселителни прояви, а знамената в общинските институции са спуснати на половина.

Загиналите девойки са на 15 и 16 години. Заедно с още свои съученици те решили да се разхладят, като поплуват  в Бента, както локалните назовават вира под въжения мост за Садовица. Докато били във водата, едно от девойките забелязало змия. В суматохата двете ученички хукнали да бягат и се подхлъзнали на камъните и паднали в дълбока зона на реката. За страдание не са съумели да се спасят.

 От село Осиково е починалата Милятка Купенова, написа 24rodopi.com. “Едно момиче, изпълнено с доста упоритости и фантазии, ежедневно се бореше за своите цели. Едно усмихнато и лъчезарно момиче, което със своята почтена усмивка стопляше душата на всеки. Тя е толкоз почтена, блага и добра, а в този момент към този момент, блага, ти си Ангел. Почивай в мир! ”, написа нейна другарка във фейсбук.

„ Почивай в мир Слънчице Прекрасно! Аллах с Дженнет (рай - б. р.) да те подари! Винаги ще те помним. Дано там си на по-добро място! Никога няма да те забравим Милятче... Много ще ни Липсваш “, с тези думи се сбогува с Милятка Купенова нейна другарка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР