Момченцето на 43-годишната Миглена, която почина, докато чакаше помощ в

...
Момченцето на 43-годишната Миглена, която почина, докато чакаше помощ в
Коментари Харесай

Момченцето на Меги вече знае: Мама е звездичка! Ще го гледа баба му

Момченцето на 43-годишната Миглена, която умря, до момента в който чакаше помощ в Спешното поделение на врачанската болница, остава с баба си и вуйна си.

След съвещания с най-близките му родственици, отдел " Закрила на детето " - Враца, ще предприеме мярка на протекция на детето, а точно " настаняване в семейство на близки и родственици ".

Така детето ще продължи да се отглежда на същия адрес, в обкръжението на най-близките си родственици.

Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия благодарение на лелята, оповестиха от организацията.

Социалните към този момент подхванали и други дейности съгласно пълномощията си за оказване на психическа и материална поддръжка на детето, чиято майка умря на 30 януари.

Сестрата на умрялата жена изясни, че момченцето към този момент знае, че мама няма да се върне, тъй като е ставала звездичка в небето, че то остава да живее в същия дом дружно с тях, ще го гледа със своите деца - неговите братовчеди, ще продължи да върви в същата детска градина. Увери и че ще се работи с психолог.

Мъжът на умрялата Маги живее с нея на фамилни начала, само че детето е от предходен брак. Таткото е умрял от рак, още преди синът им да навърши 2 година

Момченцето към този момент получава наследствена пенсия за другия си умрял родител. Семейството е съветвано за опцията да бъде подкрепено с помощи според закона, както и във връзка с реда за основаване на наставнически съвет, изясняват още обществените.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР