Момче на 11 години е починало от задушаване, а други

...
Момче на 11 години е починало от задушаване, а други
Коментари Харесай

Дете от Ямбол е починало от обгазяване, други две с опасност за живота

Момче на 11 години е умряло от задушаване, а други две деца- момиче на 13 и момче на 16 години, са били откарани със същите признаци в ямболската МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ с превоз на родителите, съобщи Monitor.bg.

Инцидентът е станал на улица „ Тополница “ 65 в квартал „ Райна княгина “, оповестиха от прокуратура. Децата са живеели в една стая на фамилното жилище, те били открити в безпомощно положение от майката. Предполага се, че задушаването е вследствие на тлеещи дълго време боклуци, употребявани за горива в печка на дърва и въглища.

Близките на постадалите упрекват ЦСМП за забавила се кола за спешна помощ, от там са безапелационни, че сигналът на 112 не е бил за обгазяване, а за заболели от грип. Адресът е предаден от 112 като деца с грипоподобни признаци, предаден е на реанимационния екип, само че до момента в който стигне до там, децата към този момент били превозени със личен превоз ", твърди доктор Атанас Парушев от филиала на центъра за незабавна помощ в Ямбол. Момченцето е умряло макар опитите на лекарите от реанимацията да го спасят, други две деца са живи, само че има заплаха за живота им.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР