Моля, считано от днес, 10 април 2022 г., да приемете

...
Моля, считано от днес, 10 април 2022 г., да приемете
Коментари Харесай

Александрина Пендачанска напусна обществения съвет на БНР в знак на протест

" Моля, считано от през днешния ден, 10 април 2022 година, да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско Национално Радио. 
След серия разменени писма сред Вас и Обществения съвет и след последното  издание на „ Политически неточно “, за жал установявам, че няма действителен резултат от нашето гледище дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат прекратени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на публичната медия от години. Чрез мненията и гостите, които кани, неговите излъчвания са се трансформирали в канал за разпространяване на дезинформация и подправени вести, от които се организира откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа агитация, която опонира на публичния интерес и задачата на Националното радио. ", написа известната оперна певица Александрина Пендачанска в писмо до генералния шеф на БНР Милен Митев. 

" В изискванията на война, стартирана от съветската експанзия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е изключително обезпокоително. Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не искам името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и незаконния режим на президента ѝ,  Владимир Путин. ", продължава тя. 

Писмото на Пендачанска идва в ден след следващо изявление на Петър Волгин с водача на " Въздраждане " Костадин Костадинов, в който двамата обстойно коментират подправена новината вест на ТАСС, гласяща, че български транспортен съд е бил бил взет в плен от " националистите от Азов ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР